Thursday, 25 April, 2024

Μέγα φιάσκο για την κυβέρνηση – Έδωσαν παράταση για ΕΝΦΙΑ και φόρο, αλλά “έχωσαν” σε όλους προσαυξήσεις

Τεράστιο πολιτικό θέμα προκύπτει από την υποτιθέμενη παράταση που έδωσε η κυβέρνηση για την πληρωμή των δόσεων τόσο του φόρου εισοδήματος όσο και των δόσεων του ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως θα δοθεί παράταση έως την Τετάρτη 2 Δεκμβρίου για την πληρωμή των δόσεων φορολογίας εισοδήματος και της δεύτερης δόσης του ΕΝΦΙΑ.
Ο λόγος της παράτασης σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ήταν τα προβλήματα λειτουργίας του TAXIS αναφέροντας χαρακτηριστικά: “η παράταση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω της προγραμματισμένης διακοπής λειτουργίας του TAXISNET, για εργασίες αναβάθμισης-συντήρησης, το χρονικό διάστημα από 28.11.2015 ως 29.11.2015.
H είδηση αυτή έγινε αποδεκτή με μεγάλη χαρά από εκατομμύρια φορολογούμενους που είδαν πως έχουν άλλες δύο ημέρες περιθώριο να πληρώσουν τις δόσεις τους, αλλά εκεί ακριβώς υπήρχε η παγίδα.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Οικονομικών, πως η παράταση λίγων ημερών δεν σημαίνει και προσαύξηση στη δόση είτε του φόρου εισοδήματος είτε στον ΕΝΦΙΑ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είχε διαφορετική άποψη και έβαλε προσαύξηση σε όλους τους φορολογούμενους που εμπιστεύτηκαν τις ανακοινώσεις του υπουργείου.
Έτσι όποιος σήμερα τελευταία ημέρα της προθεσμίας αποφάσιζε να πληρώσει τη δόση του, ώστε να είναι σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις του προς το κράτος, θα διαπίστωνε πως το κράτος απλά τον κορόιδεψε. Θα διαπιστώσει λοιπόν πως όχι μόνο πρέπει να πληρώσει τη δόση του, αλλά σε αυτή έχει μπει ήδη προσαύξηση.
Φυσικά, ο αρμόδιος υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης φέρεται να μην έχει ιδέα για τη συγκεκριμένη “απάτη” του κράτους, αλλά ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων που πήρε τη θέση της Κατερίνας Σαββαΐδου, αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλία και να χρεώσει τους φορολογούμενους περισσότερα χρήματα.
Και για του λόγου το αληθές η παρακάτω φωτογραφία.

enfiaforos

Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται πως για ένα σπίτι στο Μενίδι για τον ΕΝΦΙΑ του 2015 στη δόση των 119,91 ευρώ υπήρξε προσαύξηση 0,88 ευρώ, ενώ δεν θα έπρεπε να υπάρχει προσαύξηση.

Μέγα φιάσκο για την κυβέρνηση – Έδωσαν παράταση για ΕΝΦΙΑ και φόρο, αλλά “έχωσαν” σε όλους προσαυξήσεις

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου