Thursday, 25 April, 2024

Μαύρα μαντάτα 1,8 δισ. ευρώ παρουσιάζει στους θεσμούς η Αθήνα

Τις προτάσεις της για μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ (εκτός των 1,8 δισ. ευρώ από το Ασφαλιστικό και 1,8 δισ. ευρώ από το φορολογικό) στέλνει σήμερα στους θεσμούς η κυβέρνηση, προκειμένου το θέμα να συζητηθεί με το κουαρτέτο αύριο, Τετάρτη

κατά τη νέα συνάντηση που έχει προγραμματιστεί. Το πακέτο αναμένεται να περιλαμβάνει περικοπές δαπανών και (κυρίως) αύξηση έμμεσων φόρων. Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να στείλει σήμερα στους δανειστές το πακέτο μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ, που μαζί με τα αντίστοιχα πακέτα από το Ασφαλιστικό και το φορολογικό, συμπληρώνουν τα μέτρα συνολικού ύψους 5,4 δισ. ευρώ ή 3% του ΑΕΠ που συμφωνήθηκε μεταξύ Αθήνας και θεσμών ότι θα χρειαστούν για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού 2016 – 2018.
Στο πακέτο που παρουσιάζεται σήμερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, περιλαμβάνονται και περικοπές δαπανών, τουλάχιστον αμυντικών.
Κυρίως, όμως, προβλέπεται αύξηση έμμεσων φόρων. Εξεταζόταν η φορολόγηση της συνδρομητικής τηλεόρασης, αύξηση του ειδικού τέλους στην κινητή τηλεφωνία, νέα επιβάρυνση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και το φυσικό αέριο, καθώς και νέα αύξηση του φόρου στον καπνό.  Παράλληλα, δεν έχει αποκλειστεί η αύξηση του ΕΝΦΙΑ.
Newsroom ΔΟΛ

Μαύρα μαντάτα 1,8 δισ. ευρώ παρουσιάζει στους θεσμούς η Αθήνα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου