Saturday, 20 April, 2024

«Μπαράζ» πλειστηριασμών. 1.300 ακίνητα θα βγαίνουν στο “σφυρί” ημερησίως τον χειμώνα

Περίπου 1.300 ακίνητα στη Θεσσαλονίκη θα βγαίνουν στο «σφυρί» ημερησίως τους επόμενους μήνες, με δεκάδες χιλιάδες οικογένειες να κινδυνεύουν

να χάσουν το σπίτι τους και να καταλήξουν στον δρόμο καθώς πλέον δεν υπάρχει κανένα δίχτυ προστασίας για την πρώτη κατοικία, την ώρα που το ελληνικό Δημόσιο, τα ιδιωτικά funds και οι τράπεζες εξαπολύουν ένα πρωτοφανές κύμα πλειστηριασμών.

Ειδικότερα, όπως εξηγεί στο ThessToday.gr ο o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προστασίας Δανειοληπτών-Καταναλωτών Ελλάδος, Βαγγέλης Κρητικός, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού γίνονταν μέχρι και 600-800 πλειστηριασμοί την ημέρα (Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή) από ιδιωτικά funds, ενώ αναμένεται να διπλασιαστούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο και Ιανουάριο προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στους οφειλέτες. «Μέχρι και την επόμενη τριετία αναμένεται να έχουμε συνολικά 160.000 πλειστηριασμούς σε ολόκληρη την χώρα, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει στην ολοκληρωτική κατάρρευση των νοικοκυριών, χωρίς να υπάρχει καμία λύση για να σώσουν τα σπίτια τους αυτοί οι άνθρωποι, που εν τέλει, είναι τα μεγαλύτερα θύματα της κοινωνίας μας».

Παράλληλα, στην Αθήνα οι αριθμοί των ακινήτων που βγαίνουν στο «σφυρί» αγγίζουν ήδη τετραψήφια νούμερα, τα οποία θα αυξηθούν άμεσα το ίδιο διάστημα με αυτά της συμπρωτεύουσας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέσα σε λίγες εβδομάδες να χάνονται εκατοντάδες πρώτες κατοικίες οικογενειών σε πλειστηριασμούς, ενώ όπως υποστηρίζει ο κ. Κρητικός, οι ευθύνες της ελληνικής Δικαιοσύνης είναι βαριές. «Δεν γίνεται κανένας έλεγχος και δεν υπάρχουν παρεμβάσεις στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Όποιος ουσιαστικά προσπαθεί να σώσει το σπίτι του, είναι σαν να ανοίγει το κουτί της Πανδώρας».

«Γυμνή» και απροστάτευτη η πρώτη κατοικία

«Έχουμε το φαινόμενο να γίνονται κατασχέσεις χωρίς να μπορούν οι οφειλέτες να κάνουν τίποτα» τονίζει στο ThessToday.gr o κ. Κρητικός, ενώ ο ίδιος στην συνέχεια προσθέτει πως είναι η πρώτη φορά που οι οικογένειες βρίσκονται στο έλεος των funds, καθώς ακόμη και η πλατφόρμα για τα ευάλωτα νοικοκυριά καλύπτει μόλις 5.000, ενώ υπάρχουν ένα εκατομμύριο εμπλεκόμενοι.

Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό, από τον Φεβρουάριο του 2018 δεν υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας,.. είναι ξεκάθαρα κοροϊδία… διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου