Thursday, 28 March, 2024

Ξεκινούν από αύριο μαζικές διακοπές ρεύματος για απλήρωτους λογαριασμούς

Μέσα σε κλίμα πανικού και απόγνωσης, θα βρεθούν εκατοντάδες Θεσσαλονικείς που θα μείνουν… στο σκοτάδι λόγω των μαζικών διακοπών ρεύματος για απλήρωτους λογαριασμούς

οι οποίες ξεκινούν από αύριο στην συμπρωτεύουσα. Ο σοκαριστικός αριθμός των νοικοκυριών που θα «κοπεί» το ρεύμα υπολογίζεται περίπου στα 600 σε εβδομαδιαία βάση (5/7), συνεπώς 120 την ημέρα.

Μετά από μία σύντομη περίοδος χάριτος λόγω Πάσχα, τα συνεργεία θα βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να «κόψουν» το ρεύμα από δεκάδες σπίτια, ενώ από τη διακοπή φαίνεται να μην γλιτώνουν ούτε τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Όπως είπε στο ThessToday.gr ο πρόεδρος τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, λαμβάνουν κλήσεις εάν υπάρξουν δύο καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των λογαριασμών ρεύματος. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε εντολές για τόσες επιχειρήσεις, αλλά σύντομα θα αυξηθεί και εκεί το ποσοστό, όλοι θα βλέπουν τον ίδιο εφιάλτη».

Κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τον ίδιο, σε όλη την επικράτεια γίνονται 1.000-1.1000 αποκοπές σε καθημερινή βάση. Συγκεκριμένα, στην Αττική κόβεται το ρεύμα σε 500 σπίτια την ημέρα, ενώ σε Πελοπόννησο, Ήπειρο και Ιόνια Νησιά περίπου 1.600 αιτήσεις και στην Κρήτη περίπου 1.000 την εβδομάδα. «Αυτό είχε να συμβεί από όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση και ο ΕΝΦΙΑ ήταν στους λογαριασμούς, κάτι που αποδεικνύει και το μέγεθος του σημερινού προβλήματος».

«Η μισή χώρα θα έχει συσκότιση αν συνεχίσουμε έτσι»

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί των παροχών ενέργειας φαίνεται πως είναι αδύνατον να πληρωθούν από χιλιάδες νοικοκυριά στη Θεσσαλονίκη, ενώ την ίδια στιγμή οι εντολές για διακοπές ρεύματος πέφτουν «βροχή». Χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης τόνισε πως η μισή χώρα θα έχει συσκότιση εάν «η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει σοβαρά το συγκεκριμένο ζήτημα. Κάποια στιγμή όντως θα γίνουν όλες αυτές οι διακοπές ρεύματος και δεν θα μπορεί κανείς να πληρώσει αν συνεχίσουμε έτσι».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου