Friday, 19 April, 2024

Πρεμιέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης: Τι περιμένει τους δικαιούχους του επιδόματος

Σήμερα ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταλήξει ακόμη στο τι θα κάνει με το επίδομα. Που θα κυμανθεί η τιμή του λίτρου, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Καυσίμων.

Επίσημη έναρξη σήμερα για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του λίτρου να κυμαίνεται από 85 έως και 88 λεπτά.

Μέχρι ώρας, πάντως, οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης δε γνωρίζουν ακόμη τι θα αποφανθεί το υπουργείο Οικονομικών το οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τη διαδικασία χορήγησης του φετινού επιδόματος.

Θα το πάρουν όλοι οι περσυνοί δικαιούχοι, αλλά θα μειωθεί στο 50% το ποσό του επιδόματος ή θα αυστηροποιηθούν τα κριτήρια και θα βρεθεί εκτός ένα μεγάλο ποσοστό δικαιούχων; Ακόμα και μέσα στη μέρα ενδέχεται το υπουργείο Οικονομικών να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και οι άνθρωποι να ξέρουν τι τους περιμένει.

Επισημαίνουμε, πάντως, ότι πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) είναι να μειωθεί ο ειδικός φόρος από τα 13 στα 23 λεπτά που είναι σήμερα και ταυτόχρονα να καταργηθεί το επίδομα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΠΕΚ, Γιώργο Ασμάτογλου, αυτό θα ωφελήσει το Δημόσιο ώστε να εισπράξει περισσότερα.

Αναφερόμενος στην περσυνή περίοδο και τη μείωση του φόρου από 33 στα 23 λεπτά, υποστήριξε πως αυτό είχε ως αποτέλεσμα αύξηση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 18%. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνδέει τη μείωση του ειδικού φόρου με την αύξηση της κατανάλωσης, λόγω μεγαλύτερης ζήτησης.

www.newsbomb.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου