Tuesday, 23 April, 2024

Πότε θα πληρωθούν δώρα, συντάξεις και επιδόματα για τα Χριστούγεννα

Πριν από τις γιορτές θα καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων στους ανέργους τους εργαζόμενους ενώ γίνονται προσπάθειες καταβάλλονται να δοθεί πριν τα Χριστούγεννα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καθώς και η επόμενη δόση σίτισης και ενοικίου. Παράλληλα ακόμη δεν έχει ληφθεί η απόφαση εαν το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ θα μπορέσει να δοθεί πριν το τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου θα χορηγηθεί στους ανέργους το δώρο του ΟΑΕΔ. Οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου αντί στις 4 Ιανουαρίου 2016 και οι συντάξεις του ΙΚΑ και του Δημοσιου θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου αντί στις 30 Δεκεμβρίου 2015.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει έως τις 20 Ιανουαρίου 2016, περιθώριο χορήγησης της δ” δόσης του οικογενειακού επιδόματος του ΟΓΑ καταβάλλεται προσπάθεια να συγκεντρωθεί νωρίτερα το κονδύλι.

Επίσης στόχος της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κυρίας Φωτίου, είναι να δοθεί η επόμενη δόση της κάρτας σίτισης και του επιδόματος ενοικίου πριν από τα Χριστούγεννα.
Η κάρτα σίτισης πιστώνεται από 70 έως 220 ευρώ ανά δικαιούχο και έως τώρα χορηγήθηκε σε 145.333 πολίτες. Σε αυτούς προστέθηκαν σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα άλλες 2.400 περιπτώσεις, καθώς έγιναν αποδεκτές οι ενστάσεις που είχαν υποβληθεί. Η επιδότηση ενοικίου χορηγήθηκε έως τώρα σε 13.064 δικαιούχους, στους οποίους προστέθηκαν άλλοι 2.300, που επίσης έγιναν δεκτές οι ενστάσεις τους.

Πότε θα πληρωθούν δώρα, συντάξεις και επιδόματα για τα Χριστούγεννα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου