Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Μάχη στα δικαστήρια

Την μη αναβολή της συζήτησης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για το ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος ζητούν

οι πληρεξούσιοι δικηγόροι καταναλωτικών ενώσεων και επαγγελματικών ομάδων, οι οποίοι έχουν καταθέσει την πρώτη συλλογική αγωγή για το θέμα.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της ΔΕΗ ζήτησαν αναβολή της δίκης ενόψει της επικείμενης απόφασης μετά από δική τους αίτηση για να κριθεί το ζήτημα με το θεσμό της πιλοτικής δίκης από τον Άρειο Πάγο.

Οι δικηγόροι των καταναλωτών χαρακτηρίζουν προοσχηματικό και παρελκυστικό το αίτημα αναβολής και κυρίως ζητούν από την πλευρά της η ΔΕΗ να δεσμευτεί πως μέχρι να κριθεί η υπόθεση από το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θα υπάρξει διακοπή ρεύματος σε κανέναν καταναλωτή. Μεταξύ άλλων, επικαλέστηκαν μαρτυρία της Γενοπ ΔΕΗ ότι σε καθημερινή βάση υπάρχουν δεκάδες αιτήματα διακοπής ρεύματος ακόμα και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και για αυτό ζήτησαν από το δικαστήριο ακόμα και αν αναβάλει την αγωγή να εκδώσει απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων ως «δίχτυ προστασίας» για τους καταναλωτές που κινδυνεύουν επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν και μπορεί  να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου