Thursday, 25 April, 2024

Ρύθμιση χρεών από την 1η Σεπτεμβρίου για τις επιχειρήσεις

Από την 1η Σεπτεμβρίου οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε έως 120 δόσεις με ευνοϊκούς όρους, καθώς από τη συγκεκριμένη ημερομηνία

θα είναι δυνατή η υποβολή των αιτήσεων μετά και τις βελτιώσεις που έγιναν στα βασικά χαρακτηριστικά της ρύθμισης. Η πλατφόρμα των 120 δόσεων δεν θα κλείσει. Μέχρι να γίνουν οι τροποποιήσεις που απαιτούνται στην ηλεκτρονική εφαρμογή μετά και τις αλλαγές που πέρασαν με το φορολογικό νομοσχέδιο η πλατφόρμα θα εξακολουθεί να δέχεται τις αιτήσεις των οφειλετών.
Πάντως, η επέκταση των 120 δόσεων και στις επιχειρήσεις, η μείωση του επιτοκίου, καθώς και το πάγωμα των κατασχέσεων για όσους υπαχθούν, έφεραν χαμόγελα στον επιχειρηματικό κόσμο.
Καλή η ρύθμιση, δηλώνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, αλλά δεν είναι αρκετή και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για το μεγάλο «αγκάθι» των προσαυξήσεων.
Όπως λέει, σε πολλές περιπτώσεις οι προσαυξήσεις αυξάνουν ακόμα και κατά 40% το ποσό της συνολικής οφειλής. Εφόσον υπάρξει «κούρεμα» των προσαυξήσεων, τότε το μέτρο θα έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, προς όφελος και των οφειλετών και των δημοσίων εσόδων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου