Friday, 29 March, 2024

Σε ειδική βάση της εφορίας όσοι αντιτίθενται στον έλεγχο

Στο στόχαστρο της εφορίας θα μπαίνουν επιχειρηματίες, επιτηδευματίες και φορολογούμενοι που δημιουργούν προβλήματα κατά τους ελέγχους εφοριακών.

Η γενική γραμματέας Δημόσιων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου παρέσχε νέες οδηγίες στους εφοριακούς που διενεργούν μερικούς επιτόπιους ελέγχους διαπίστωσης της εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων.
Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές, στην περίπτωση που οι ελεγκτές έρθουν αντιμέτωποι με τυχόν έκνομες ενέργειες, θα πρέπει να συνεχίζουν τον σχετικό έλεγχο διατηρώντας την ευγένεια και την ψυχραιμία τους, ενημερώνοντας άμεσα το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και τον αρμόδιο Εισαγγελέα Υπηρεσίας για την συνδρομή τους.
Παράλληλα θα ενημερώνουν άμεσα και τις υπηρεσίες τους για τα σχετικά γεγονότα. Στην συνέχεια οι αρμόδιες εφορίες θα ενημερώνουν τη Διεύθυνση Ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων για την ημερομηνία γεγονότος, τα πλήρη στοιχεία επιχείρησης και φυσικών προσώπων μελών σε περίπτωση Νομικού Προσώπου, την περίληψη του γεγονότος , τα στοιχεία του λογιστή της επιχείρησης και τη νομική εξέλιξη του γεγονότος.
Τα ανωτέρω στοιχεία θα ενημερώνουν ειδική βάση δεδομένων, συμβατή με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, η οποία θα ενημερώνεται ανελλιπώς και από την οποία θα μπορούν να αντλούνται στοιχεία για την επιλογή υποθέσεων προς έλεγχο.

Σε ειδική βάση της εφορίας όσοι αντιτίθενται στον έλεγχο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου