Saturday, 20 April, 2024

Σε ποια προϊόντα αναμένονται ανατιμήσεις το Νοέμβριο λόγω ενεργειακού κόστους

Μπροστά σε μεγάλες αυξήσεις σε εκατοντάδες προϊόντα θα βρεθούν τα νοικοκυριά από τον Νοέμβρη, καθώς η αύξηση του ενεργειακού κόστους

και η παγκόσμια οικονομική αστάθεια, θα ξεκινήσει να περνά στα ράφια.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ήδη οι προμηθευτές έχουν αρχίσει να δίνουν ανατιμημένους καταλόγους στα σούπερ μαρκετ που θα περάσουν από το Νοέμβριο.
Για το ηλιέλαιο οι αυξήσεις φτάνουν στο +30%, στο νωπό κοτόπουλο στο +8% και στα παράγωγα του, στα ζυμαρικά έχουν αυξηθεί σε δυο φάσεις και τώρα θα φτάσουμε στο +13% και στον καφέ στο +9%.
Τα αναψυκτικά, τα οποία ήδη οι καταναλωτές τα βρίσκουν ανατιμημένα, η αύξηση θα φτάνει το +10%, τα τυριά έχουν αυξηθεί 15%, ενώ γαλακτομικά, όσπρια και ζάχαρη στο 5%
Σύμφωνα με το ρεπορταζ, οι λόγοι είναι τρεις: η ενεργειακή κρίση, τα πολύ αυξημένα μεταφορικά (έχουμε έλλειψη πρώτων υλών, συσκευασίας για να μπουν τα προϊόντα) και η κλιματική αλλαγή.
Σε άλλες χώρες ωστόσο βλέπουμε και ελλείψεις. Στη χώρα μας τόσο το μέγεθος όσο και η οργάνωση του λιανικού εμπορίου δεν επιτρέπουν να δούμε σημαντικές απώλειες προϊόντων από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου