Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σε χαμηλό 20 ετών το ευρώ έναντι του δολαρίου

Σε χαμηλό 20 ετών διαμορφώνεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές άρχισαν να περιορίζουν τις εκτιμήσεις για αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ, δεδομένου του κινδύνου ύφεσης στην περιοχή.

Το ενιαίο νόμισμα μειώθηκε 0,9% στα 1,0333 έναντι του δολαρίου, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2002.

Οι αγορές περιέκοψαν τις εκτιμήσεις τους για την πολιτική σύσφιξης της ΕΚΤ σε λιγότερο από 140 μονάδες βάσης αυτό το έτος, μετά από την πτωτική αναθεώρηση του γαλλικού ΡΜΙ.

Πριν από τρεις εβδομάδες οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 190 μονάδες βάσης, διευρύνοντας έτσι τη διαφορά των επιτοκίων με την αμερικανική κεντρική τράπεζα. Το ευρώ έχει υποχωρήσει περισσότερο από 8% έναντι του δολαρίου αυτό το έτος καθώς ο πληθωρισμός-ρεκόρ έχει κλιμακώσει τις πιέσεις στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και μαζί με τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει πλήξει την ικανότητα της ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια με την ίδια ταχύτητα με τη Fed.

Οι απώλειες σήμερα επιδεινώθηκαν από τη χαμηλή ρευστότητα και τις πωλήσεις στην ισοτιμία ευρώ-ελβετικού φράγκου, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

capital.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου