Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σημαντική χρηματοδοτική ανάσα 10.000€ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στις 23 Νοεμβρίου ενεργοποιούνται οι υποβολές προτάσεων του πολύ-αναμενόμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ που περιλαμβάνει όλους του ανέργους που ίδρυσαν επιχείρηση κατά το διάστημα από 1/1/2014 μέχρι και τις 31/8/2015. Συγκεκριμένα, δύναται να υπαχθούν στο πρόγραμμα ατομικές επιχειρήσεις, καθώς επίσης και μέλος (με την προϋπόθεση ότι μετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 51% στο εταιρικό κεφάλαιο):Ομόρρυθμης Εταιρίας (Ο.Ε.)Ετερόρρυθμης Εταιρίας (Ε.Ε.), μόνο για το ομόρρυθμο μέλος της Εταιρίας Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.) καιΙδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρίας (Ι.Κ.Ε.)Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) του ν.4019/2011.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε δυνητικού δικαιούχου-επενδυτή ανέρχεται σε 10.000€. Το ποσό αυτό θα καλύψει δαπάνες της επιχείρησης αναδρομικά από την ημέρα της έναρξης της μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής του επιτόπιου ελέγχου. Επιλέξιμες δαπάνες είναι οι λειτουργικές δαπάνες που αφορούν σε παροχή υπηρεσιών για τη λειτουργία της επιχείρησης: δαπάνες παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κ.λπ.), δαπάνες leasing, μίσθωσης χώρου, παροχής υπηρεσιών για θέματα νομικής λογιστικής, τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης, γραφική ύλη, αποσβέσεις παγίων όπως ορίζονται στο άρθρο 24 του ν.4172/2013, ασφαλιστικές εισφορές του δικαιούχου καθώς και δαπάνες που αφορούν στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος, θεωρούνται ως τεκμηρίωση λειτουργίας της επιχείρησης και πιστοποιούνται με εξοφλημένα τιμολόγια, καταχωρημένα στα βιβλία της επιχείρησης ή στις αντίστοιχες κατηγορίες βιβλίων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών και συνάδουν με την ικανοποίηση του στόχου της πράξης. Οι δαπάνες που δεν επιδοτούνται είναι ο πάγιος εξοπλισμός της επιχείρησης καθώς και το εμπόρευμα αν πρόκειται για εμπορικό κατάστημα.

Tα εν λόγω τιμολόγια των επιλέξιμων δαπανών θα πρέπει να αντιστοιχούν σε καθαρή αξία μέχρι 10.000,00 ευρώ. Οι δικαιούχοι δεσμεύονται για τη διατήρηση λειτουργίας της επιχείρησης για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) επιπλέον μηνών από την ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης. Μετά την θετική έκθεση του επιτόπιου ελέγχου, ο επιχειρηματίας καλείται να προσέλθει στο αρμόδιο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔμέσα σε δέκα (10) εργάσιμες ημέρες, από την ημερομηνία πραγματοποίησης του επιτόπιου ελέγχου, και να προσκομίσει:

1.    Αντίγραφα των παραστατικών των επιλέξιμων δαπανών που ελέγχθηκαν κατά τον επιτόπιο έλεγχο

2.    Αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, προκειμένου να του χορηγηθεί η επιχορήγηση.

Όσον αφορά την Κεντρική Μακεδονία το πρόγραμμα της «Ενίσχυσης της ρευστότητας» αναμένεται να ξεκινήσει 1 Δεκεμβρίου 2015.
Ιωάννης Παπανικολάου

I. & M. Παπανικολάου Οικονομικές Υπηρεσίες

Ελ. Βενιζέλου 138 (Πεζόδρομος), Γιαννιτσά 58100

Τηλ: 2382022261 & 2382022263

papanikolaou.info@gmail.com

Σημαντική χρηματοδοτική ανάσα 10.000€ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου