Thursday, 28 March, 2024

Συνεχίζεται το θρίλερ με την απόσυρση

Παράταση μέχρι τα τέλη Απριλίου; Σε τέλμα η αγορά.

Στην παράταση του μέτρου της απόσυρσης ενδεχομένως μέχρι τα τέλη Απριλίου προσανατολίζεται τώρα το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολύνει ιδιώτες, και εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων που έχουν στην κατοχή τους περίπου 10.000 χαρτιά απόσυρσης και δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να τα χρησιμοποιήσουν.
Η λύση αυτή εξετάζεται μετά τις ενστάσεις που υπήρξαν από το κουαρτέτο των Θεσμών στην παράταση του μέτρου της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων και της αντικατάστασής τους με νέα μοντέλα υψηλής τεχνολογίας, μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σε περίπτωση που δεν δοθεί παράταση στο μέτρο της απόσυρσης τουλάχιστον έως τα τέλη Απριλίου, τότε αυτομάτως το όφελος για τους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων που έχουν στα χέρια τους το πιστοποιητικό της απόσυρσης ακυρώνεται.

Μπορεί το μέτρο της απόσυρσης να έληξε στις 20 Δεκεμβρίου 2015 αλλά τα χαρτιά της απόσυρσης εξακολουθούν να ισχύουν μόνο όμως για καινούργια αυτοκίνητα που έχουν εκτελωνιστεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Ωστόσο ελάχιστα είναι τα καινούργια αυτοκίνητα που εκτελωνίστηκαν μέχρι το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου. Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη από τον κλάδο της αγοράς αυτή τη στιγμή ούτε 200 καινούργια αυτοκίνητα δεν υπάρχουν διαθέσιμα τα οποία έχουν εκτελωνιστεί πριν τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου για τα οποία έχει καταβληθεί ολόκληρο το Τέλος Ταξινόμησης και μπορεί να γίνει χρήση του οφέλους της απόσυρσης.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 6.000 καινούργια αυτοκίνητα στο Τελωνείο της Αθήνας τα οποία δεν εκτελωνίζονται, καθώς οι εισαγωγικές ευελπιστούν πως θα δοθεί μικρή παράταση του μέτρου.

caranddriver.gr

Συνεχίζεται το θρίλερ με την απόσυρση

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου