Friday, 29 March, 2024

Τι ισχύει τελικά για τις θυρίδες

Τι ισχύει τελικά για τις θυρίδες

Οι αντικρουόμενες δηλώσεις Μάρδα – Βαλαβάνη

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία θα έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ απόψε, θα οριστεί το πλαίσιο διαχείρισης του περιεχομένου των θυρίδων.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιοχομένου θα καθορίζει όχι μόνο το πλαίσιο πρόσβασης των πολιτών στις θυρίδες αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι από την Τρίτη, καθώς, σήμερα, Δευτέρα, εκπνέει η προθεσμία κλεισίματος των τραπεζών που όριζε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της προηγούμενης Κυριακής.

Ο κ. Μάρδας ξεκαθάρισε ότι ο πολίτης θα έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει με το περιεχόμενό της θυρίδας του, ωστόσο όλα μένουν ανοιχτά.

«Η πρόσβαση των πελατών στις θυρίδες που διατηρούν σε υποκαταστήματα τραπεζών θα προσδιοριστεί χρονικά από την επικείμενη έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» επεσήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.

Όπως σημείωσε, το περιεχόμενο των θυρίδων αποτελεί προσωπικό δεδομένο των πελατών και πρόσβαση σε αυτές έχουν αποκλειστικά και μόνον οι ίδιοι.

Η αναστάτωση δημιουργήθηκε, καθώς η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη  είπε πως «συνοδεία υπαλλήλου της τράπεζας, ο καθένας μπορεί να πάρει από τη θυρίδα του στην τράπεζα ό,τι θέλει εκτός από μετρητά».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου