Tuesday, 16 April, 2024

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς 710 εκατομμυρίων από την κυβέρνηση!

Η κυβέρνηση άνοιξε το «πουγκί» των παροχών. Μετά την μείωση του ΕΝΦΙΑ, σήμερα ανακοινώθηκε και η χορήγηση κοινωνικού μερίσματος για ακόμη μία χρονιά.
Ο μποναμάς που θα μοιραστεί στις 14 Δεκεμβρίου, θα αγγίξει τα 710 εκατομμύρια ευρώ. Τα κριτήρια και τα ποσά είναι ακριβώς ίδια με τα περσινά. Ξεκινούν από 250 ευρώ για μονοπρόσωπα νοικοκυριά με εισόδημα 9.000 ευρω και φτάνουν έως τα 1350 ευρω για πολύτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 15.000 ευρω.
ΤΑ …ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ
Το μπαράζ θετικών μέτρων ανακοίνωσε στη Βουλή σε πανηγυρικούς τόνους ο πρωθυπουργός, βάζοντας και το εκλογικό δίλημμα: «Θα πρέπει να είναι φανερό στον ελληνικό λαό για τον ποιον θα επιλέξει» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ – ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2019
Εκτός από το μέρισμα η κυβέρνηση νομοθετεί και το νέο ΕΝΦΙΑ που θα ισχύσει το 2019.
Ωφελημένοι θα είναι όσοι έχουν περιουσία με αντικειμενική αξία έως 60.000 ευρώ, καθώς η έκπτωση θα φτάσει το 30%. Μεγάλη χαμένη είναι η μεσαία τάξη, καθώς για ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ δεν θα υπάρχει καμία μείωση. Για τα ενδιάμεσα ποσά η έκπτωση θα περιορίζεται αναλογικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από 100 ευρώ.
«Η μείωση στον ΕΝΦΙΑ που ανακοινώθηκε είναι καθαρά προσχηματική, διότι δεν αγγίζει τους χιλιάδες των ιδιοκτητών οι οποίοι έχουν επιβαρυνθεί με τεράστια ποσά όλα τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε στο Star ο Αναστάσιος Βάππας, μέλος Δ.Σ της ΠΟΜΙΔΑ.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Ο πρωθυπουργός στη Βουλή επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ επιχείρησε να μηδενίσει το κοντέρ για την κυβέρνηση του. «Οι δικές μας 100 μέρες συμπληρώνονται αύριο που συμπληρώνουμε 100 μέρες εξόδου από το μνημόνιο» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΥ
Οι μόνοι που απογοητεύτηκαν από τις σημερινές εξαγγελίες είναι οι μικρομεσαίοι και μεγάλοι επιχειρηματίες. Η μείωση του φόρου το 2019 θα είναι τελικά μόλις 1% αντί για 3% που είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση. Η αποκλιμάκωσή του έως το 25%, μετατίθεται σε βάθος τετραετίας.
star

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου