Friday, 19 April, 2024

Άδειασμα Δερμιτζάκη στον Κυρανάκη για εμβόλιο: “Να είστε πολύ προσεκτικός”

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης ξαναχτύπησε κρίνοντας την επιστημονική κοινότητα “κατώτερη των περιστάσεων”

Οι δηλώσεις του δεν έμειναν όμως αναπάντητες.
Ο Κώστας Κυρανάκης υποστήριξε τι στο θέμα του εμβολίου για τον κορονοϊό «η επιστημονική κοινότητα έχει καθυστερήσει υπερβολικά. Και έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων».
«Εμείς από την αρχή της πανδημίας ακούμε τους επιστήμονες. Το αν αυτό που λένε οι επιστήμονες είναι σωστό ή λάθος, θα το εκτιμήσουμε συνολικά στο τέλος αυτής της πανδημίας που ελπίζω αυτό το τέλος να είναι πάρα πολύ σύντομα. Κι επιτέλους να βγει αυτό το εμβόλιο, το οποίο κατά τη γνώμη μου-και σας το έχω πει πολλούς μήνες πριν κ. Λιάτσο στην εκπομπή σας-θεωρώ ότι η επιστημονική κοινότητα έχει καθυστερήσει υπερβολικά. Και έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων» υποστήριξε.
Η απάντηση από τον Μ. Δερμιτζάκη
Ο Μ. Δερμιτζάκης συμβουλεύει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να είναι πολύ προσεκτικός στο τι λέει δημοσίως και πώς ερμηνεύει τα επιστημονικά στοιχεία.
Ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης συνέστησε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να είναι προσεχτικός με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, διά μέσου ανάρτησής του στο Facebook: «Κύριε Κυρανάκη, θα ήταν συνετό, ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου αλλα και ως δημόσιο πρόσωπο, να είστε πολυ προσεκτικός στο τι λετε δημοσίως και πως ερμηνεύετε τα επιστημονικά στοιχεία. Είμαι στη διάθεση σας να σας εξηγήσω τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα για ΤΑ εμβόλια», γράφει ο κ. Δερμιτζάκης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου