Tuesday, 16 April, 2024

Άρχισαν τα τηλεφωνήματα Τσίπρα για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

«Κλειδώνει» για το μεσημέρι του Σαββάτου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρωτοβουλία του να ζητήσει σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε ήδη με τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη. Κατά τις πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών αύριο, Σάββατο, με θέματα το προσφυγικό, τη συνταγματική αναθεώρηση και την κοινωνική ασφάλιση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών «κλειδώνει» για τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου. Η κυβέρνηση αναμένει τις προτάσεις των κομμάτων για το θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και συνεννόηση. Εντούτοις, οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης είναι από εξαιρετικά επιφυλακτικές έως αρνητικές. Επιπλέον, η ΝΔ είναι σε φάση αναζήτησης νέου αρχηγού.
Ο μεταβατικός πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε πως θα τοποθετηθεί όταν υπάρξει επίσημη πρόσκληση από την πλευρά του πρωθυπουργού.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι προτίθενται να προσέλθουν στο συμβούλιο αρχηγών, είναι πρόθυμοι να συζητήσουν το προσφυγικό και εθνικά θέματα, διαμηνύουν όμως εκ των προτέρων ότι δεν θα γίνουν «συνένοχοι» σε θέματα όπως το ασφαλιστικό, το οποίο, όπως σημειώνουν, άπτεται της κυβερνητικής πολιτικής.
Το ΚΚΕ απέρριψε κατηγορηματικά συμμετοχή του στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ενώ η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη θα συμμετάσχει, εμμένει όμως στην πρότασή της για οικουμενική κυβέρνηση. «Συναίνεση α λα καρτ δεν δίνω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης για το ασφαλιστικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση διέψευσε πληροφορίες ότι η κίνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ήταν σε συνεννόηση με τους δανειστές προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει το ασφαλιστικό.

Άρχισαν τα τηλεφωνήματα Τσίπρα για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου