Saturday, 20 April, 2024

Έκλεισαν οι κάλπες: Exit poll: Πρώτη η ΝΔ με διψήφια διαφορά

Ομαλά, χωρίς απρόοπτα και προβλήματα, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία. Δικαίωμα ψήφου είχαν 9.903.864 πολίτες, εκ των οποίων 2.312.930 είναι άνω των 71 ετών

και 577.771 πολίτες ψήφιζαν για πρώτη φορά.
Η Singular Logic εκτιμά ότι μέχρι τις 21:00 θα έχει δοθεί μία ασφαλής εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών καθώς και για τις έδρες που θα καταλάβουν τα κόμματα.
Μέχρι τις 23.00 θα υπάρχουν οι πρώτες ασφαλείς σταυροδοσίες για τους υποψηφίους βουλευτές ανά περιφέρεια.
Κυρ. Μητσοτάκης: Αύριο ξημερώνει για την πατρίδα μας μια καλύτερη μέρα
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου.
Αφού ψήφισε ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Οι εκλογές είναι μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία. Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Ελληνες παίρνουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους. Είμαι σίγουρος ότι αύριο ξημερώνει για την πατρίδα μας μια καλύτερη μέρα. Καλή ψήφο σε όλες και σε όλους».
Αλέξης Τσίπρας: Να μην αφήσουν οι νέοι την κρίσιμη απόφαση για τη ζωή και το μέλλον τους σε άλλους
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ψήφισε στο 649ο εκλογικό τμήμα, στο 27ο και 30ο δημοτικό σχολείο Αθηνών.
Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε: «Σήμερα είναι μέρα Δημοκρατίας οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποφασίζουν για την πορεία της χώρας τα επόμενα 4 χρόνια αποφασίζουν για τη ζωή τους. Οι κάλπες άνοιξαν ως γνωστόν το πρωί και ήταν άδειες, συνεπώς η απόφαση του καθενός στην κάλπη θα κρίνει το αποτέλεσμα.
Είναι μια κρίσιμη μάχη τη δίνουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα ως το τελευταίο λεπτό για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες και οι κόποι του λαού μας και να μην ανακοπεί η πορεία της χώρας προς τα εμπρός».
Φ. Γεννηματά: Σήμερα η λογική επιστρέφει στον τόπο
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα λίγο πριν τις 11 το πρωί στο 6ο Δημοτικό Σχ. Αγίου Δημητρίου συνοδευόμενη από τα παιδιά της.
Η κ. Γεννηματά αρκέστηκε να δηλώσει: «Σήμερα η λογική επιστρέφει στον τόπο με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη ψήφος για τα λαϊκά συμφέροντα. Και είναι η κρίσιμη ψήφος για την πολιτική σταθερότητα. Είμαστε περήφανοι για την προοδευτική μας ταυτότητα. Ηταν, είναι και θα είναι πολύτιμη για την Ελλάδα».

Exit poll: Πρώτη η ΝΔ με διψήφια διαφορά
Από 38-42% αναμένεται να λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Αυτοδυναμία για τη ΝΔ που αναμένεται να λάβει από 155-167 έδρες – Από 26,5-30,5% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ – Τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ – Μάχη για να μπουν στη Βουλή δίνουν ΧΑ, «Μέρα 25» και «Ελληνική Λύση»
Οι κάλπες έκλεισαν. Οι πολίτες μίλησαν. Τα πρώτα exit polls επιβεβαιώνουν τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Όλες ανεξαιρέτως έδιναν καθαρή νίκη στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πρώτο κόμμα και φαίνεται να έχει μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεδομένη θεωρείται και η αυτοδυναμία και μάλιστα η «καθαρή». Την  3η θέση καταλαμβάνει το ΚΙΝΑΛ και τέταρτο είναι το ΚΚΕ.
Μάχη για να μπουν στη Βουλή αναμένεται να δώσουν τα τρία μικρότερα κόμματα, δηλαδή η Χρυσή Αυγή, το «Μέρα 25» του Γιάνη Βαρουφάκη και η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου. Το ποσοστό των τριών κομμάτων αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 3%.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές είναι αυξημένο κατά 18% σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές – πάντα μέσα από τις κάλπες του exit poll.
Δείτε τα αποτελέσματα του exit poll που έκαναν από κοινού οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί:
ΝΔ: 38-42%
ΣΥΡΙΖΑ: 26,5-30,5%
ΚΙΝΑΛ: 6-8%
ΚΚΕ: 5-7%
ΜεΡΑ25 3-5%
Χρυσή Αυγή: 2,8-4,8%
Ελληνική Λύση: 2,5-4,5%
καθημερινή – protothema

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου