Friday, 19 April, 2024

Έκτακτο! Στον «αέρα» οι εκλογές στη ΝΔ ύστερα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων!

Την κατέθεσε εταιρεία που αποκλείσθηκε από τον διαγωνισμό

«Στον αέρα» κινδυνεύουν να βρεθούν οι εκλογές στη ΝΔ στις 20 Δεκεμβρίου ύστερα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε χθες η εταιρεία Genius Systems AE, η οποία αποκλείσθηκε από τον διαγωνισμό για τη διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης νέου αρχηγού, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις από τους υπεύθυνους της ΝΔ. Η εταιρεία ζητά τη ματαίωση των εκλογών μέχρι τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής.
Η εταιρεία φέρεται να έχει καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά για το ίδιο ζήτημα, προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Η Genius Systems υποστηρίζει ότι ανταποκρίθηκε εμπρόθεσμα στους όρους του διαγωνισμού υποβάλλοντας οικονομική και τεχνική προσφορά κόστους 545.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης 115.000 για την απασχόληση εξειδικευμένων χειριστών, ενώ επικαλείται την ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) με την αρμόδια υπηρεσία της ΝΔ και τηλεφωνήματα προς με τον γενικό διευθυντή του κόμματος την 1η Δεκεμβρίου. Κατά την εταιρία, η υποβληθείσα πρόταση ήταν δεσμευτική για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου και ήταν οικονομικότερη κατά τουλάχιστον 150.000 ευρώ σε σχέση με τις 750.000 ευρώ με την οποία ανατέθηκε σε άλλη εταιρεία.
Υποστηρίζει επίσης ότι το τελικό κόστος θα υπερβεί το 1,2 εκατ ευρώ , καθώς θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι 1.900 περίπου χρήστες υπολογιστών για εκείνη τη μέρας και ότι στις αρχές Δεκεμβρίου απέστειλε επιστολές διαμαρτυρίας και στους 4 υποψηφίους αρχηγούς της ΝΔ. Από πλευράς ΝΔ πάντως διαμηνύεται, ανεπισήμως μέχρι στιγμής, ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς το κόμμα δεν είναι οργανισμός του Δημοσίου για να είναι υποχρεωμένο να επιλέξει την οικονομικότερη προσφορά.

Έκτακτο! Στον «αέρα» οι εκλογές στη ΝΔ ύστερα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου