Saturday, 20 April, 2024

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Λαγός επιτέθηκε φραστικά στη Μάγδα Φύσσα

Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς ο Γιάννης Λαγός προχώρησε σε απρεπείς χαρακτηρισμούς σε βάρος της Μάγδας Φύσσα.

Η ένταση στη δίκη προέκυψε, όταν η Μάγδα Φύσσα διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε να μην αναφέρονται τον γιο της ως μακαρίτη, αλλά ως δολοφονημένο.

«Έχει δολοφονηθεί», φώναξε η μητέρα του μουσικού. Ο Γιάννης Λαγός σε υψηλούς τόνους απάντησε: «Είσαι επάγγελμα, Μάγδα Φύσσα» και άρχισε να βρίζει, λέγοντας «άντε γ….».

Ακολούθησε πανδαιμόνιο με το κοινό από την πλευρά των θυμάτων της Χρυσής Αυγής να φωνάζει «δολοφόνοι» και τον Γιάννη Λαγό ακόμα και όταν τον απομάκρυναν οι αστυνομικοί να απαντά «άντε γεια, ρε».

Νωρίτερα το δικαστήριο αποφάσισε να εξετάσει ως μάρτυρα τη σύντροφο του Παύλου Φύσσα, που ήταν μαζί του τη στιγμή της δολοφονίας στην επόμενη δικάσιμο στις 18 Ιανουαρίου. Η κοπέλα δεν είχε προσέλθει στο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, ούτε είχε εμφανιστεί και στο παρόν δικαστήριο και αναζητήθηκε κατόπιν αιτημάτων της υπεράσπισης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσε η μάρτυρας Δήμητρα Ζώρζου, αυτόπτης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθώς τη στιγμή που ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον μουσικό, η ίδια ήταν σε ένα παγκάκι με μία φίλη της σε πολύ μικρή απόσταση.

Η μάρτυρας περιέγραψε πως ομάδα «μαυροφορεμένων με ρόπαλα» κυνηγούσαν τον Φύσσα και ότι τον χτύπησαν κάποιοι εξ αυτών στην πλάτη. Είδε επίσης, όπως κατέθεσε, να σπεύδει στο σημείο το αυτοκίνητο του Ρουπακιά και να βγαίνει εκείνος από μέσα. Η μάρτυρας είπε πως ο καταδικασμένος για τη δολοφονία, πλησίασε προς τον μουσικό, ο οποίος είχε βρεθεί σε ένα κλοιό «να τον αγκαλιάζει και να γυρίζει στο αμάξι». Όπως είπε «την ώρα που πάει να μπει, εμφανίζονται δύο αστυνομικοί που πάνε στον Παύλο και εκείνος τους φωνάζει “πιάστε τον, με μαχαίρωσε”».

iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου