Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Έρευνα στο κόμμα Βελόπουλου διέταξε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Την παρέμβαση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη

προκάλεσαν οι καταγγελίες σχετικά με ύποπτες ροές χρημάτων στους κόλπους το κόμματος «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο κ. Βουρλιώτης έδωσε εντολή να ερευνηθούν τα όσα έχουν καταγγελθεί τις τελευταίες ημέρες περί χρηματικών ποσών που έμπαιναν στα ταμεία του κόμματος χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις.

Σε τέτοιες καταγγελίες έχει προχωρήσει ο μέχρι πρότινος υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Αντώνης Μυλωνάκης, ο οποίος δημόσια έχει πει ότι κάθε μήνα κάθε βουλευτής έδινε 500 ευρώ σε φάκελο χωρίς απόδειξη στο ταμείο του κόμματος. Σε ίδια καταγγελία έχει προχωρήσει και η πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αναστασία Αλεξοπούλου.

Μυλωνάκης εναντίον Βελόπουλου: Η Ελληνική Λύση τελευταία επιχορήγηση 610.900 € και μεις δίναμε «μαύρα»

Στο πλαίσιο της έρευνας της ανεξάρτητης αρχής θα ελεγχθούν τόσο τα καταγγελλόμενα πρόσωπα, όσο και οι ίδιοι οι καταγγέλλοντες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (σ.σ. ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Σημειώνεται πως παρά το γεγονός ότι οι έρευνες της Αρχής έχουν «παγώσει» λόγω εκλογών, η σοβαρότητα των καταγγελλομένων περί ύποπτων χρηματικών ροών σε κόμμα που ήταν στη Βουλή και έχει υποβάλει υποψηφιότητα και στις επερχόμενες εκλογές προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Βουρλιώτη.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου