Friday, 29 March, 2024

Ίμια: Τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί ελληνικό αλιευτικό

Σκάφος του Λιμενικού καταδιώκει τουρκική ακταιωρό κοντά στα Ιμια.

Το ελληνικό πλοίο έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και το τουρκικό απομακρύνεται από το σημείο. 

Λίγο νωρίτερα η τουρκική ακταιωρός είχε παρενοχλήσει ένα ελληνικό καΐκι, περνώντας ξυστά δίπλα του. Ο Έλληνας ψαράς περιέγραψε στον ΣΚΑΙ τι ακριβώς συνέβη. “Κάθε χρόνο τα ίδια είναι δεν αλλάζει αυτό. Κόβουν τα καλαδούρια. Περνάνε από δίπλα μου. Κάνουν ελιγμούς στην πλώρη μου. Σηκώνουν απόνερα.Όσα σκάφη ψαρεύουν στην περιοχή το κάνουν αυτό” αναφέρει Γιάννης Κατσίνης.

Οι προκλήσεις των Τούρκων στην περιοχή -ιδιαίτερα την περίοδο που μένεται η μάχη της τσιπούρας- είναι καθημερινές. “Παρενοχλούν τα ελληνικά σκάφη. Προσπαθούνε να τα ντελαπάρουν τέλος πάντων γιατί είναι μικρά σκάφη. Επιδίωξαν να κάνουν το ίδιο και με μένα αλλά εγώ είμαι μεγάλο σκάφος βέβαια δεν μου κάνανε τίποτα”, αναφέρει ο Μιχάλης Καρδούλιας, Ψάρας στην Κάλυμνο. Ανήμερα των Θεοφανείων Τούρκοι λιμενικοί είχαν οπλίσει τα πενηντάρια πολυβόλα μπροστά σε ελληνικά αλιευτικά επίσης κοντά στα Ίμια. Για ακόμη μία φορά πέρτσαν σε παόσταση αναπνοής θέλοντας να προκαλέσουν απόνερα

Στις τουρκικές προκλήσεις ανήμερα των φετινών Θεοφανείων αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος τόνισε πως για εκείνο το συμβάν είχε γίνει διάβημα από την ελληνική κυβέρνηση. 

«Έχει γίνει διάβημα για το πρώτο. Το άλλο δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμα ως υπουργείο εξωτερικών από τις αρμόδιες αρχές. Είναι αυτονόητο ότι διάβημα γίνεται εφόσον το αρμόδιο υπουργείο ενημερωθεί.. Αλλά για το πρώτο έχει γίνει διάβημα» είπε. Οι Έλληνες ψαράδες τονίζουν πως αυτά τα φαινόμενα δεν τους πτοούν και πως θα εξακολουθήσουν να κάνουν καθημερινά τη δουλειά τους».

skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου