Thursday, 25 April, 2024

Αλέξης Γεωργούλης: «Δηλώνει αθώος». Έρχονται νέες καταγγελίες μετά την Χρονοπούλου

Αλέξης Γεωργούλης: «Δηλώνει αθώος». Έρχονται νέες καταγγελίες μετά την Ελένη Χρονοπούλου

Η πρώτη τοποθέτηση της δικηγόρου του Αλέξη Γεωργούλη και η πρώτη αντίδραση του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες της Ελένης ΧρονοπούλουΑθώος δηλώνει ο Αλέξης Γεωργούλης για την καταγγελία βιασμού και ξυλοδαρμού σε βάρος της Ελένης Χρονοπούλου, με τις αποκαλύψεις να έχουν προκαλέσει «σεισμό» σε Αθήνα και Βρυξέλλες.«Δηλώνει αθώος, θα αποδείξει την αθωότητά του», ανέφερε χαρακτηριστικριστικά η Σταματίνα Μαλλά, δικηγόρος του ευρωβουλευτή ο οποίος μέχρι πρότινος αποτελούσε μέλος της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ:«Δεν έχουμε λάβει ακόμη την δικογραφία και οτιδήποτε μαθαίνουμε είναι από πληροφορίες που λαμβάνουμε διάσπαρτες από το Διαδίκτυο. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ Η πρώτη τοποθέτηση της δικηγόρου του Αλέξη Γεωργούλη και η πρώτη αντίδραση του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες της Ελένης Χρονοπούλου

Αθώος δηλώνει ο Αλέξης Γεωργούλης για την καταγγελία βιασμού και ξυλοδαρμού σε βάρος της Ελένης Χρονοπούλου, με τις αποκαλύψεις να έχουν προκαλέσει «σεισμό» σε Αθήνα και Βρυξέλλες.

«Δηλώνει αθώος, θα αποδείξει την αθωότητά του», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σταματίνα Μαλλά, δικηγόρος του ευρωβουλευτή ο οποίος μέχρι πρότινος αποτελούσε μέλος της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν έχουμε λάβει ακόμη την δικογραφία και οτιδήποτε μαθαίνουμε είναι από πληροφορίες που λαμβάνουμε διάσπαρτες από το Διαδίκτυο. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε φήμες. Θα πρέπει να τοποθετηθώ πάνω σε μια δικογραφία ή σε ένα κατηγορητήριο που μπορεί να έχει ή να μην έχει ακόμη υπάρξει, γιατί δεν έχει κληθεί ο κ. Γεωργούλης από τις Αρχές ακόμη», δήλωσε συγκεκριμένα στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωϊνό».

«Τη δικογραφία θα τη λάβουμε μετά την Πέμπτη. Έχουμε κινήσει τις διαδικασίες να την λάβουμε γιατί θέλουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να πάει να απολογηθεί
και να πει τη θέση του στις αρμόδιες Αρχές του Βελγίου», συμπλήρωσε.

Γιατί καθυστέρησαν οι βελγικές αρχές με την καταγγελία

Το κουβάρι με τις αποκαλύψεις άρχισε να ξετυλίγεται τη Δευτέρα του Πάσχα, ωστόσο οι βελγικές αρχές από τον Ιανουάριο του 2020 ερευνούσαν την καταγγελία που έκανε, ανώνυμα αρχικά, η κυρία Χρονοπούλου και δυό μήνες μετά προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή που αποτελούσε μέχρι πρότινος μέλος της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Έμπειροι νομικοί μιλούν για «αδικαιολόγητη καθυστέρηση» στην υπόθεση από τις βελγικές Αρχές και σημειώνουν ότι θα έπρεπε οι βελγικές αρχές να επιδείξουν καλύτερα αντανακλαστικά.

Ο Νίκος Γιαννής, δικηγόρος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» διευκρίνισε ότι υπάρχει η νομική δυνατότητα μία γυναίκα να κάνει την καταγγελία της, χωρίς να αναφέρει το όνομα του δράστη.

Σε ερώτηση γιατί οι αρχές του Βελγίου καθυστέρησαν περί τα δυόμισι χρόνια να «προχωρήσουν» την υπόθεση ο Βασίλης Χειρδάρης, δικηγόρος, εξήγησε: «Υπάρχει μία διεθνής σύμβαση που έχει υπογράψει και το Βέλγιο και η Ελλάδα κι αφορά την προστασία των κακοποιημένων γυναικών. Στην σύμβαση αυτή αναφέρεται σε άμεση παρέμβαση των αρχών, αλλά και για αποτελεσματικότητα. Εδώ, δυστυχώς η βελγική δικαιοσύνη δεν έχει επιδείξει ταχύτητα. Αναμφίβολα, για εμένα υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση που δείχνει ένα κακό πρόσωπο της βελγικής δικαιοσύνης».

Ο Σπύρος Πώρος, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μίλησε και εκείνος σχετικά με το συμβάν: «Αυτό που με προβληματίζει είναι πώς διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή».

Σε ερώτηση προς τον κ. Πώρο αν γνώριζε τον Αλέξη Γεωργούλη απάντησε: «Τον έχω φωτογραφίσει. Τον γνώρισα όταν έμενε στην Νέα Υόρκη, τον έχω φωτογραφίσει με τον Νία Βαρντάλος». Στη συνέχεια ο κ. Γιαννής μίλησε για τον θεσμό της ασυλίας: «Η ασυλία προστατεύει την δημοκρατία, δεδομένου ότι ο οποιοσδήποτε που κατηγορείται δεν είναι εξ ορισμού ένοχος.

πηγη celebnews

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου