Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αλέξης Τσίπρας: Εκλογές τον Ιούνιο

Οι πολίτες μίλησαν στην κάλπη και ανέδειξαν πρώτη δύναμη τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σημαντική μάλιστα

διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών.
Το πιθανότερο σενάριο είναι η τελική διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ να κυμανθεί στο 8%, εάν η Νέα Δημοκρατία πιάσει μεσοσταθμικά το 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 27%.
Τα σημερινά αποτελέσματα δρομολογούν πολιτικές εξελίξεις, με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας τώρα στα ΜΜΕ ανακοίνωσε την προκήρυξη εκλογών. Αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης Κυριακής των εκλογών, μεταβαίνει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου και θα ζητήσει εκλογές. Η πιθανή ημερομηνία είναι στις 30 Ιουνίου.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε το δίλημμα των επόμενων εκλογών, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να επιλέξει εάν θέλει να συνεχίσει το σχέδιό του «για τη στήριξη των πολλών ή τον δρόμο της λιτότητας».
Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών. «Δεν μπορώ να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα», τόνισε.
Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού έργου, λέγοντας ότι επί τέσσερα χρόνια «πορευτήκαμε με πρωτοφανείς δυσκολίες, κόντρα στο ρεύμα. Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, καταφέραμε να ορθοποδήσουμε και μόλις ανασάναμε, θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την ανάκαμψη της πατρίδας μας».
Το δίλημμα του Τσίπρα για τις εκλογές
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δύο δρόμοι υπάρχουν, ο δρόμος της πλήρους εξόδου από τα μνημόνια κι ο δρόμος της επιστροφής στη λιτότητα, στο σκοτάδι της κρίσης και του ΔΝΤ. Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο σχέδιό μας, στα μέτρα ελάφρυνσης, της πορείας ανασυγκρότησης και της χώρας.. Για να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αυτά τα μέτρα. Για να μην μπορεί κανείς απ’ όσους καιροφυλακτούν να τα πάρουν πίσω».
«Ο λαός υπήρξε πάντοτε το στήριγμά μας. Απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και Έλληνες., Ζητάμε την καθαρή εντολή. Πορεύτηκα και πορευτήκαμε με το κεφάλι ψηλά. Με μόνο γνώμονα να πορεύονται οι πολλοί με το κεφάλι ψηλά. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας, την απάντηση την έδινε και τη δίνει πάντοτε ο λαός. Πιστεύουμε το μέλλον στους πολλούς και γι’ αυτό θα απευθυνθούμε σε αυτούς», κατέληξε. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου