Friday, 29 March, 2024

Αλβανία: Συνελήφθη ο υποψ. Δήμαρχος Χειμάρρας. Διάβημα από το Υπ.Εξ.

Συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας Διονύσης-Φρέντι Μπελέρης έξω από το εστιατόριό του το βράδυ της Πέμπτης (11/5).

Η σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς που φορούσαν πολιτικά. Αρχικά τον μετάφεραν στο Αστυνομικό τμήμα Χειμάρρας και από εκεί στην Αυλώνα μαζί με έναν συνεργάτη του.

Ο Φρέντυ Μπελέρης, είναι υποψήφιος Δήμαρχος στη Χειμάρρα, εκπρόσωπος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο συνασπισμό της αντιπολίτευσης που ηγείται το δημοκρατικό κόμμα του Σαλί Μπερίσα και συμμετέχει το Κόμμα Ελευθερίας του Ιλίρ Μέτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σύλληψή τους έγινε με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών που διεξάγονται στην Αλβανία στις 14 Μαΐου. Κατά την αλβανική εκλογική νομοθεσία αποτελεί εκλογικό ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με κάθειρξη έως πέντε έτη. Είναι η πρώτη ηχηρή σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου σε όλη τη χώρα για εκλογικό ποινικό αδίκημα. Κατά του Φρέντυ Μπελέρη είχαν προηγηθεί κατ΄επανάληψη από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα προσωπικές επιθέσεις με λεξιλόγιο πεζοδρομίου.

cnn.gr-protothema.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου