Thursday, 28 March, 2024

Ανακοινώθηκαν 8 υποψήφιοι της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές

Οκτώ υποψηφίους για τις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία και περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα.
Οκτώ ονόματα ανακοινώθηκαν σήμερα. Πρόκειται για τους Μπάμπη Παπαδημητρίου, που θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα, Κωνσταντίνο Μπόγδανο στην Α’ Αθηνών, Τόνια Μοροπούλου στα Δωδεκάνησα, Δημήτρη Μαρκόπουλο στην Β’ Πειραιά, Ρένα Βασιλάκη στον Νότιο Τομέα, Αντώνη Γιαννικουρήστα Δωδεκάνησα, Χριστίνα Τσιλιγκίρη στην Β’ Πειραιά και Τάκη Φύσσα στην Ανατολική Αττική.
Μεγάλη αναμένεται να είναι η μάχη των υποψηφίων στην παλαιά Β’ Αθήνας, που έχει σπάσει σε Βόρειο, Νότιο και Δυτικό Τομέα. Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατέβει υποψήφιος στον Δυτικό τομέα αποσκοπεί στο να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματος σε μια λαϊκή περιοχή, όπου στις προηγούμενες εκλογές η ΝΔ δεν είχε καταγράψει ικανοποιητικά ποσοστά.
Στενούς δεσμούς με την περιοχή έχουν οι νυν βουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οπότε είναι απίθανο αυτοί οι δύο να μείνουν εκτός ψηφοδελτίων. Από κει και πέρα υπάρχουν ακόμη οι υποψηφιότητες των δημοσιογράφων Γιάννη Λοβέρδου και Αντώνη Πανούτσου
Στον Βόρειο Τομέα θα είναι υποψήφιοι οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και οι Νίκος Ρωμανός, Σάκης Ιωαννίδης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Νίκη Κεραμέως, Μανώλης Γραφάκος, Νίκος Κωστόπουλος, Βασίλης Ξυπολυτάς, Ζωή Ράπτη, Πέτρος Τατσόπουλος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Ιωάννα Καλαντζάκου και Φώτης Καρύδας σύμφωνα με το mononews.gr
Στον Νότιο Τομέα θα ριχτούν στην μάχη, μεταξύ άλλων, οι νυν βουλευτές Νίκος Δένδιας, Αννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Χάρης Θεοχάρης, όπως επίσης οι Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Γιάννης Καλλιάνος, Τάσος Γαϊτάνης, Βασίλης Σπανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Τέλης Αϊβαλιώτης, Δημήτρης Παπανικολάου, Εμη Ζησιοπούλου – Λιβανίου, Ιωάννα Γκελεστάθη, Βασίλης Ανδρικόπουλος, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και Ντόρα Πάλλη.
Στην ανατολική Αττική κατεβαίνουν οι Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου και Βάσω Κόλλια, ενώ στη δυτική Αττική θα κατέβουν ο Θανάσης Μπούρας και ο Γιώργος Κώτσηρας.
Στην Α’ Αθηνών υποψήφιοι θα είναι, μεταξύ άλλων, οι Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Θόδωρος Φορτσάκης, Άγγελος Συρίγος, Σοφία Νικολάου, Θάνος Πλεύρης, Δημήτρης Τσιόδρας, Αλεξάνδρα Χαριτάτου, Φωτεινή Πιπιλή και Δημήτρης Ιατρίδης.
Στην Α’ Πειραιώς θα είναι υποψήφιοι οι Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Χριστόφορος Μπουτσικάκης και Τάσος Αρβαντίνης (Δράση), στη Β’ Πειραιά ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και στην Καβάλα ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης.
Στην Αιτωλοακαρνανία θα κατέβουν οι Σπήλιος Λιβανός και Βασίλης Φεύγας, στην Αχαΐα ο Ιάσων Φωτήλας, στην Ηλεία ο Γιώργος Κοντογιάννης, στη Φθιώτιδα ο Γιάννης Οικονόμου, στις Κυκλάδες ο Φίλιππος Φόρτωμας, στις Σέρρες ο Τάσος Χατζηβασιλείου και στα Χανιά «μετακομίζει» από την Α’ Αθήνας η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου