Wednesday, 24 April, 2024

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Στις 21 Μαΐου θα είμαστε νικητές

«Στις 21 Μαΐου θα είμαστε νικητές» τόνισε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η σημερινή παρουσία σας δείχνει πως όσο μας πολεμούν, τόσο δυναμώνουμε» είπε καταχειροκροτούμενος.

Έξι μέρες μακριά από τις εθνικές εκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης παραχώρησε ομιλία σε μία κατάμεστη αίθουσα στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» παρουσία εκατοντάδων φίλων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ασκώντας έντονη κριτική και κάνοντας επίθεση στους πολιτικούς του αντιπάλους, Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

«Η παρουσία σας στο Βελλίδειο στέλνει μήνυμα νίκης, ελπίδας και προοπτικής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» τόνισε αρχικά από το βήμα του ομιλητή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαιρετίζοντας τον κόσμο που έδωσε το «παρών» στην ομιλία.

Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκίνησε την ομιλία του με «επίθεση» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και του πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

«Τις τελευταίες μέρες εντείνουν τις επιθέσεις οι πολιτικοί μας αντίπαλοι βλέποντας τη λαοθάλασσα της δημοκρατικής παράταξης» είπε. «Θέλω από τη Θεσσαλονίκη να σας εκμυστηρευτώ κάτι: ότι κοντεύω να σκάσω από τη στενοχώρια μου, μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δεν έχει να πει τίποτα με το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ειρωνικά ο Νίκος Ανδρουλάκης για να «απαντήσει» στον πρωθυπουργό ότι «όλοι οι δημοκράτες, προοδευτικοί πολίτες δεν έχουμε να πούμε τίποτα με το παρακράτος των υποκλοπών. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά».

«Τι έχουμε να πούμε με τον πρωταθλητή τον απευθείας αναθέσεων, τον πρωταθλητή των μετακλητών, τον πρωταθλητή της διαφθοράς, των ανισοτήτων» διερωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα, μίλησε για «εμμονή» του Κυριακού Μητσοτάκη με τον ίδιο και πως φοβάται για τον πραγματικό του αντίπαλο, κάνοντας λόγο για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός, τόνισε με έμφαση ο Νίκος Ανδρουλάκης, αποκλείοντας το σενάριο συνεργασίας με κάποιο κόμμα στις εκλογές, διότι το κόμμα διαθέτει «βαθιά, ιστορική και κοινωνική ρίζα». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε την επίθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά «να θυμηθεί ο ελληνικός λαός ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι τόσο προοδευτικός εκσυγχρονιστής, που εάν βάλουμε τα ρουσφέτια του ίδιου και της οικογένειάς του σε μια σειρά, ξεπερνούν σε μήκος το Σινικό Τείχος της Κίνας».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης έριξε τα βέλη του και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αρθρώσει καν τη λέξη ΠΑΣΟΚ, αλλά μας κάνει μαθήματα ιστορίας. Είπε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε μέτωπο με τις προοδευτικές δυνάμεις. Και τον ρωτώ: είναι προοδευτικές δυνάμεις ο Αντώναρος και τα ορφανά του Καμμένου, που κέρδισαν τα ψηφοδέλτιά του; Ή μήπως είναι προοδευτικό μέτωπο το ψηφιακό παρακράτος της Κουμμουνδούρου»;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου