Saturday, 20 April, 2024

Ανδρουλάκης: Με παρακολουθούσαν γιατί ήμουν κίνδυνος για τη ΝΔ

Στην αναφορά του πρωθυπουργού για την παρακολούθησή του, απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης  κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Τόνισε πως όποιος έχει παρακολουθήσει την πολιτική του πορεία και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν περίμενε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πει πως δεν αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και τη Δημοκρατία.

Πρόσθεσε πως αποτελούσε κίνδυνο «για τη Νέα Δημοκρατία» και γι’ αυτό παρακολουθήθηκε κατά τη διάρκεια των εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Έκανε λόγο για παρακράτος και πρόσθεσε πως οι ένοχοι για την παρακολούθησή του, θα πρέπει να πάνε στη φυλακή.

Δεν αποτελεί κίνδυνο ο Ανδρουλάκης. Τσίπρας: Δώστε εξηγήσεις

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και ποτέ δεν έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο παρακολούθησης, δήλωσε λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Πρόσθεσε ακόμη πως οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί για την υπόθεση της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν επαρκείς. Συμπλήρωσε ακόμη πως το κράτος δικαίου στην Ελλάδα αξιολογείται συνολικά.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως κάθεται ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου σκανδάλου.

«Αισθάνομαι αμήχανα γιατί κάθομαι ανάμεσα στους δυο πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης, τον κ. Μητσοτάκη που παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη και ρωτάται ο πρωθυπουργός σήμερα και λέει ότι ”οι εξηγήσεις που έδωσα δεν ήταν επαρκείς”. Ε, ας δώσει σήμερα κάποιες εξηγήσεις.

Υπήρξε εθνικός λόγος που παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης; Ποιος ήταν αυτός; Πώς θα συνεργαστώ μαζί του αύριο αν πράγματι είναι ”πράκτορας” και ”εθνικά επικίνδυνος”; Και για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε ο αρχηγός του στρατεύματος; Αδιανόητα πράγματα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Προσέθεσε ότι «το Ευρωκοινοβούλιο λέει ότι ενορχηστρωτής ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου