Thursday, 28 March, 2024

Αντιδράσεις για την απόφαση Τσίπρα να μη συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ψηφοφορίες της Βουλής

Τις έντονες αντιδράσεις τής κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μη συμμετάσχει ως τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ψηφοφορίας.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από το Ζάππειο το πρωί της Τρίτης, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση από σήμερα θα απέχει από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, πλην εκείνης για το κόμμα Κασιδιάρη, προκειμένου, όπως είπε, «να μη νομιμοποιεί την κυβέρνηση της εκτροπής».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε άμεση διάλυση της Βουλής και προσφυγή σε εκλογές το πολύ εντός τριών εβδομάδων, τον Φεβρουάριο.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πράξη την έναρξη του κοινοβουλευτικού του… ακτιβισμού απόψε, αποχωρώντας από την ψηφοφορία τού νομοσχεδίου για τη συμφωνία με τον Ισημερινό. Η απόφαση του κ. Τσίπρα -πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά ήθη- να ξεκινήσει ένα είδος «Ανένδοτου», με αφορμή τις παρακολουθήσεις, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνο της κυβέρνησης και υπουργών, αλλά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οικονόμου: Επικίνδυνος ο Τσίπρας, αμφισβητεί τον κοινοβουλευτισμό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε «επικίνδυνο» τον κ. Τσίπρα και τόνισε ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τους θεσμικούς πυλώνες της Ελληνικής Δημοκρατίας: τη λαϊκή κυριαρχία, τον Κοινοβουλευτισμό και τη συνταγματική τάξη. «Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το Βατερλώ που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις. Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά. Επειδή οι κανόνες της δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Για να προσθέσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος. Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει. Έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, ο κ. Τσίπρας δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας». Ο Γ. Οικονόμου σημείωσε, καταλήγοντας: «Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Η κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας».

Κεραμέως: Μέγιστη ασέβεια προς τους πολίτες

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχολίασε για τη μη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ ως τις εκλογές στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ψηφοφορίας πως πρόκειται για μέγιστη ασέβεια προς τους πολίτες, κάνοντας λόγο για επικίνδυνους τακτικισμούς λίγο πριν από τις εκλογές.

Χατζηδάκης: Το τερμάτισε ο Τσίπρας, τοξικότητα και εμπάθεια

«Ο κ. Τσίπρας το τερματίζει όσον αφορά την τοξικότητα και την εμπάθεια», τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

«Με την αποχώρηση από τη Βουλή μέχρι τις εκλογές, ο κ. Τσίπρας το τερματίζει όσον αφορά την τοξικότητα και την εμπάθεια! Δεν προτείνει για μια ακόμα φορά καμία σοβαρή λύση για το μέλλον της χώρας, αλλά προσφέρει απλώς πολιτικό δηλητήριο. Ο καθένας με ό,τι παράγει», αναφέρει μέσω της ανάρτησής του ο κ. Χατζηδάκης.

Βαρβιτσιώτης: Τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα

«Με το τρόπο που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει πολύ μεγάλες υπηρεσίες στη ΝΔ» σχολίασε από τη Βουλή ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Πρόσθεσε δε πως η κίνηση ΣΥΡΙΖΑ «δημιουργεί ανάγκη στον πολίτη για να συνεχιστεί η σταθερότητα στη χώρα να υπάρχει ασφαλές και βέβαιο αποτέλεσμα στις κάλπες, να δώσει αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι να πάμε σε λογική εκβιασμών και μισόλογων που προσπάθησε όπως και το 2014 με τους αργυρώνητους βουλευτές». «Φοβάμαι ότι τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσιες και η χαμηλή επίδοση στο αντιπολιτευτικό του έργο θα τον οδηγήσουν σε μια τοξικότητα που όμως δεν παρακολουθεί ο ελληνικός λαός» κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Φλωρίδης: Ο Τσίπρας εγκαταλείπει τη Βουλή για το φυσικό του χώρο, το πεζοδρόμιο

Με μια αιχμηρή ανάρτηση σχολίασε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Τσίπρας εγκαταλείπει τη Βουλή για να βρεθεί στο φυσικό του χώρο. Η Βουλή απαιτεί σοβαρότητα και θέσεις για τα προβλήματα της χώρας και του λαού. Για το πεζοδρόμιο αρκούν τα συνθήματα και η βία».

«Ο τυχοδιωκτισμός του κ. Τσίπρα στο απόγειό του. Και επειδή δημιουργεί συνθήκες ακραίας πόλωσης και πολιτικής ανωμαλίας, θα λάβει την απάντηση που του αξίζει στις κάλπες, από τον ελληνικό λαό», σχολίασε η πρώην γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην κίνηση Τσίπρα. «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που πριν από τέσσερις ημέρες έσπευσε να δώσει με την πρόταση μομφής ”πολιτικό σωσίβιο” στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα δήλωσε ότι θα απέχει από το Κοινοβούλιο αποδεικνύοντας και πάλι την ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι γκεμπελικές πρακτικές ”λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει” είναι πάντα στην εργαλειοθήκη των στελεχών και των επικοινωνιακών βραχιόνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι ψευδείς αναφορές στο άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη, που υιοθέτησε ο βουλευτής Παύλος Πολάκης, ότι τάχα οι Σοσιαλιστές δεν αναδεικνύουν το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων στο Ευρωκοινοβούλιο, διαψεύστηκαν με στοιχεία από την Εκπρόσωπο Τύπου της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Οι αθλιότητες της Εκπροσώπου Τύπου περί ”εκβιαζόμενου’ Νίκου Ανδρουλάκη θύμισαν τις σταλινικές πρακτικές τους και κατόπιν εορτής προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και προσωπικά ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέδειξαν το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Δικαιοσύνη, στην ελληνική Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν δέχονται μαθήματα από κανέναν. Ο κ. Ανδρουλάκης, σημειωτέον, είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που πιστοποίησε πέραν πάσης αμφιβολίας την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, θα πηγαίναμε σε εκλογές με τον λαό στο σκοτάδι. Η μόνη προσφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση είναι να παρέχει μονίμως άλλοθι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίστηκαν οι εταιρείες, που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό, και μεγαλούργησαν επί Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να αγωνίζεται εντός και εκτός Βουλής απέναντι στη θεσμική εκτροπή, που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Πρωθυπουργού. Εμείς δεν θα καταθέσουμε τα κοινοβουλευτικά μας όπλα, ας το γνωρίζει η Κυβέρνηση».

Βαρουφάκης: Ρεσιτάλ υποκρισίας από ΣΥΡΙΖΑ

Την αποχή ΣΥΡΙΖΑ από τις νομοθετικές διαδικασίες σχολιάζει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο Twitter, κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ υποκρισίας».

Όπως γράφει: «3,5 χρόνια υπερψήφιζε όλα τα απίθανα της Μητσοτάκης ΑΕ: εκποίηση Ελληνικού, 600άρι επίδομα καταστολής κ.λπ. Ξάφνου, πριν διαλυθεί η Βουλή… απέχει από το Κοινοβουλευτικό Έργο. Το Ζάππειο τελικά εμπνέει ρεσιτάλ υποκρισίας από τις Αξιωματικές Αντιπολιτεύσεις».

ΚΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή ενώ έχει ψηφίσει τα μισά ν/σ Μητσοτάκη

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ σχολίασε: «Τέσσερα χρόνια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνέπρατταν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα σε βάρος του λαού και τώρα, προεκλογικά, φόρεσαν τη μάσκα του “μονομάχου”, ίσως ενόψει και των Αποκριών. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει την αποχή του από τις ψηφοφορίες στη Βουλή λίγο πριν τις εκλογές, την ίδια στιγμή που στην τετραετία έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ιδιαίτερα, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με μοιρασμένους ρόλους, επιδιώκουν να διαμορφώσουν συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού στην πολιτική αντιπαράθεση για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μεγάλα ζητήματα για το λαό. Ακόμη και η αντιπαράθεσή τους περί εκβιαστών και εκβιαζόμενων πολιτικών κομμάτων, στόχο έχει να κρύψει τους εκβιασμούς του καθενός απέναντι στο λαό, προετοιμάζοντας τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σενάρια της επόμενης ημέρας.

Ο λαός να απορρίψει τους εκβιασμούς όλων εκείνων που τον έχουν οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα, να “κάψει” τα αντιλαϊκά σενάρια και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ».

ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει πολύ θράσος να κατηγορούν εμάς για τραμπισμό

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στα όσα είπε ο Γιάννης Οικονόμου:

«Το παραλήρημα του κ. Οικονόμου αποκαλύπτει τον πανικό του κ. Μητσοτάκη μπροστά στο δημοκρατικό κύμα που θα τον σαρώσει σε λίγους μήνες στις εκλογές. Θέλει πολύ θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ”ολοκληρωτισμό” εκείνοι που επιχείρησαν με ολοκληρωτικό τρόπο να χειραγωγήσουν το σύνολο της δημόσιας ζωής του τόπου με τις υποκλοπές.

Θέλει πολύ θράσος να μιλούν για τον προσανατολισμό της χώρας εκείνοι που την διέσυραν διεθνώς. Θέλει πολύ θράσος να μιλούν για τον Κοινοβουλευτισμό εκείνοι που δίνουν άδεια στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να κάνει συγκεντρώσεις ως ”πολιτικό κόμμα”.

Εντέλει, θέλει πολύ θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ”τραμπισμό” εκείνοι που έχουν ξεπατικώσει τις μεθόδους Τραμπ για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω των προσωπικών δεδομένων».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου