Friday, 19 April, 2024

Απέκλεισε νέο lockdown ο Σκυλακάκης

Απέκλεισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown λόγω μεταλλάξεων της πανδημίας

και από το βήμα της Βουλής επεσήμανε ότι τα δημοσιονομικά είναι ένα αθροιστικό παιχνίδι το οποίο αν ξεφύγει συμβαίνει ατύχημα, το οποίο-όπως η κυβέρνηση- δεν θα αφήσει να συμβεί.
«Τα δημοσιονομικά είναι αθροιστικό παιχνίδι, αν σου ξεφύγει θα πάθεις ατύχημα και δεν θα το επιτρέψουμε. Θα πετύχει η λογική των εμβολιασμών», υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης και υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, η καραντίνα δεν αποτελεί λύση.
«Η Ελλάδα έχει ταμειακά διαθέσιμα», ανέφερε στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2022-2025 και σημείωσε πως παρά την υγειονομική κρίση δεν υπήρξε δημοσιονομικός εκτροχιασμός, ενώ δεν υπήρξε έκρηξη ανεργίας και λουκέτων. Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι η επόμενη ημέρα έχει κανόνες και η χώρα θα δαπανά έσοδα στο βαθμό που θα αυξάνει την παραγωγικότητα της και θα προωθεί μεταρρυθμίσεις. επεσήμανε ωστόσο, με νόημα πως «δεν υπάρχουν μαγικά χρήματα, ούτε χρήματα από το πουθενά, αλλά χρήματα που έρχονται από επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου