Friday, 29 March, 2024

Αποδοκίμασαν τον Καμμένο στην Κω: Δεν άφηναν να προσγειωθεί το ελικόπτερο -Συγκρούσεις κατοίκων με τα ΜΑΤ

Με αποδοκιμασίες, επεισόδια και υποχρεωτικές αλλαγές στον τόπο προσγείωσης έφτασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος στην Κω.

Αγανακτισμένοι κάτοικοι του νησιού που αντιδρούν στην κατασκευή των hotspots βγήκαν στους δρόμους του νησιού λίγο πριν φτάσει ο Πάνος Καμμένος.

Το ελικόπτερο τύπου Σινούκ που μετέφερε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο νησί δεν κατάφερε να προσγειωθεί αρχικά στο προκαθορισμένο σημείο. Εγινε αντιληπτό από διαδηλωτές, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα και ήρθαν σε σύγκρουση με τους αστυνομικούς.

O πιλότος της ΠΑ, αφού δεν κατάφερε να προσγειωθεί, αρχικά έκανε στροφή για τη Λέρο, τελικά όμως προσγειώθηκε στον Ιππικό Όμιλο της Κω.

Επειδή στην κυβέρνηση φοβήθηκαν πιθανή αντίδραση των κατοίκων με την άφιξη Καμμένου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έστειλε το πρωί μια διμοιρία των ΜΑΤ με C130 στο νησί. Συγκεκριμένα, μια διμοιρία των ΜΑΤ έφτασε στις 7:15 στην Κω, προκειμένου να «προετοιμάσει» το έδαφος για την άφιξη του υπουργού Άμυνας.

Σύμφωνα με το kostoday.com, αποκλεισμένη είναι η πρόσβαση προς το ακίνητο του Νίκου Κανταρζή, το οποίο προτάθηκε για hotspot στο νησί της Κω, εν αναμονή της άφιξης του Πάνου Καμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kostoday, ενώ ο κ. Καμμένος αναμενόταν να φτάσει στον κρατικό αερολιμένα «Ιπποκράτης», τελικά πέταξε για Κω με ελικόπτερο στρατού τύπου Σινούκ. Πέρασε πάνω από την εν λόγω περιοχή και κατευθύνθηκε προς Λέρο.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, κάτοικοι βρίσκονται στην περιοχή, ενώ κλούβα της αστυνομίας και αυτοκίνητο του στρατού έχουν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο ακίνητο. Επίσης, στο Λινοπότι βρίσκονται επίσης συγκεντρωμένοι πολίτες της Κω, αφού είχαν πληροφορηθεί πως ο υπουργός θα περνούσε από εκεί, κάτι που τελικώς δεν έγινε, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να κατευθυνθούν προς το ακίνητο Κανταρζή.

kammenos2 kammenos3 kammenos5
Kάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί προς το ακίνητο Κανταρζή
Αποδοκιμασίες και αυγά κατά του Καμμένου και το καλοκαίρι στην Κω

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο ο Πάνος Καμμένος είχε δεχτεί επίθεση στην Κω με μπουκάλια και αυγά από εξαγριωμένους κατοίκους. Τότε ο κ. Καμμένος εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τους κατοίκους και χρειάστηκε να τον φυγαδεύσουν.

Οι κάτοικοι, έξαλλοι με τον χειρισμό της κυβέρνησης στο θέμα του μεταναστευτικού, εξέφρασαν προς το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας την οργή τους, πετώντας του αυγά, μπουκάλια και καθυβρίζοντάς τον.

 
Πηγή:www.iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου