Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για δώρα σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και απελευθέρωση των μισθών της διοίκησης της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, λίγη ώρα πριν το ραντεβού του με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα προκειμένου να καταγγείλει αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, σημειώνοντας ότι το επιτελικό κράτος είναι σαράβαλο και θάφτηκε στο χιόνι.
«Δεν υπάρχει επιτελικό κράτος αλλά επιτελική προπαγάνδα», υποστήριξε και ανεβάζοντας τους τόνους σχολίασε καυστικά τις συστάσεις του πρωθυπουργού για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων και υπομονή, κάνοντας λόγο για «χαρούμενο πρωθυπουργό που έπινε καφέ στο da Capo την ώρα που αποκλείονταν συμπολίτες μας και 250.000 νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα και αρκετά νοικοκυριά ούτε νερό».
Ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε την απόφαση να κλείσει η εθνική οδός, λέγοντας ότι καμία κυβέρνηση δεν το έπραξε στο παρελθόν για να μην παραλύσει η χώρα και η σημερινή κυβέρνηση το παρουσιάζει ως ευφυή κίνηση και «ούτε γάτα, ούτε ζημιά».
«Ωραίοι είστε, καμία κυβέρνηση δεν είχε σκεφθεί ποτέ κάτι τέτοιο», είπε και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο λόγω του ψηφισμένου από τη ΝΔ νόμου, ο παραχωρησιούχος να διεκδικήσει αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη.
Αναφερόμενος στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την ώρα που η ελληνική κοινωνία μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία, η ΝΔ θέλει να ψηφίσει στα μουλωχτά αμοιβές στα golden boys της ΕΡΤ και να κάνει δώρα στους καναλάρχες.
Μίλησε για επιτελικό κράτος «σαράβαλο», που το διοικούν χρυσοπληρωμένα golden boys, ενώ σε κολλητούς που προστατεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έχουν επιβάλλει στην ΕΡΤ καθεστώς λογοκρισίας, δίνοντας ντιρεκτίβες για το πώς θα παίξουν οι ειδήσεις.
«Η Βουλή δεν μπορεί να μπει στον πάγο και στην καραντίνα», κατέληξε, δίνοντας το στίγμα όσων θα πει στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, καθώς -όπως ανέφερε- πρέπει να υπάρχει αντίλογος και σεβασμός στη διαφορετική άποψη.
Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Υπαινίχθηκε δε, ότι θα διερευνηθεί ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ.
«Έρχεται η ώρα όμως γι αυτό», είπε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου