Saturday, 20 April, 2024

«Απούσα» Παναγία και Εκκλησία από το Προεδρικό Μέγαρο

Τι παρέλειψε να αναφέρει η ηγεσία του τόπου μας για την διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν οι υψηλοί προσκεκλημένοι, καθώς συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέθεσε δείπνο προς τιμήν τους, μετά τα εγκαίνια στην Εθνική Πινακοθήκη και την ξενάγηση στα εκθέματα.
Κατά τη διάρκειά του δείπνου έγινε προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και ακολούθησαν οι αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων. Συγκινητική ήταν η προσφώνηση από τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα, «την πατρίδα του παππού μου», όπως είπε.
Για το δείπνο είχαν λάβει πρόσκληση οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με τον Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει χωρίς τη σύζυγό του, Περιστέρα Μπαζιάνα.
Παρόντες στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου με τον σύζυγό της Θόδωρο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη καθώς και οι υπουργοί που συνόδευσαν τους ομολόγους τους που βρίσκονται στη χώρα ως προσκεκλημένοι.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος αν και είχε προσκληθεί, προτίμησε να μην πάει λόγω covid.
Να σημειωθεί πως σε κανένα επίσημο λόγο από την παραμονή της 25ης δεν ακούστηκε το όνομα της Παναγίας και του Χριστού από τα επίσημα χείλη με εξαίρεση τον ΑΓΕΕΘΑ
Πηγή: ekklisiaonline.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου