Thursday, 25 April, 2024

Από την 85η ΔΕΘ στο «1ο Thessaloniki Helexpο Forum»

«Τα πάντα ρει» έλεγαν οι Αρχαίοι και αυτό φαίνεται να ισχύει για τη φετινή ΔΕΘ. Άλλο σχέδιο υπήρχε την άνοιξη, άλλο πριν από δύο εβδομάδες

και άλλο τις τελευταίες ώρες, με τις ανατροπές λόγω της πανδημίας να είναι συνεχείς.
Τον Απρίλιο οι διοργανωτές ετοίμαζαν τη φετινή 85η διοργάνωση με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα που προέβλεπαν περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, ακύρωση όλων των ανοικτών συναυλιών και των μεγάλων πολιτικών events, θερμομετρήσεις και έλεγχο ανά πάσα στιγμή του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται στο χώρο της Έκθεσης.
Όλα αυτά ανατράπηκαν σε λίγες ημέρες, για την ακρίβεια στις 10 Αυγούστου. Με φόντο το συνεχή αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας, οι επιδημιολόγοι πρότειναν την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης και η κυβέρνηση δέχτηκε. Οι σχετικές ανακοινώσεις μιλούσαν για ακύρωση του εκθεσιακού μέρους της Έκθεσης (δηλαδή τα περίπτερα), αλλά για πραγματοποίηση του πολιτικού μέρους της διοργάνωσης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πρωθυπουργική ομιλία.
Ο αιφνιδιασμός όλων ήταν μεγάλος. Κυρίως γιατί μέχρι τότε δεν υπήρχαν ενδείξεις για μία τέτοια απόφαση, αλλά και γιατί η κοινή γνώμη δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος των νέων επιδημιολογικών δεδομένων που χειροτέρευαν. Εκεί κάπου βγήκε από το συρτάρι μία παλιά πρόταση που έχει καταθέσει εδώ και καιρό στο δημόσιο διάλογο ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας: να μετατραπεί η Έκθεση σε ένα μικρό Νταβός, όπου πολιτικοί, επιστήμονες, οικονομολόγοι και διεθνούς φήμης στελέχη εταιρειών θα καταθέτουν τις απόψεις τους για τα επίκαιρα θέματα της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά και της Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου