Thursday, 28 March, 2024

Αρβανίτης: «Δεν θα καταρρεύσει η ΕΕ αν έρθουν 3 εκατ. μετανάστες από την Τουρκία»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, εξέφρασε την άποψη ότι «δεν θα καταρρεύσει η ΕΕ αν έρθουν 3 εκατ. μετανάστες από την Τουρκία»

ενώ σημείωσε ότι «η παράνομη είσοδος στη χώρα δεν είναι αδίκημα και δεν χρήζει καν κράτησης».
«Εμείς θέλουμε τους ανθρώπους, στο ποσοστό που μας αναλογεί, και θα πάμε σε πολιτική ένταξης αυτών των ανθρώπων. Μπορούμε, όλη η Ευρώπη μπορεί, διότι και το σύνολο των προσφύγων που είναι εγκλωβισμένοι στην Τουρκία και μας ‘’απειλεί’’ ο Ερντογάν, το σύνολο είναι 3 εκατ. Στα 750 εκατ. που έχει η Ευρώπη αν κάνετε την διαίρεση, δε νομίζω ότι θα καταρρεύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, διότι στην άλλη επιτροπή (Εργασίας) βγάζουμε ψηφίσματα και λέμε ‘’έχουμε ανάγκη από εργατικά χέρια και πρέπει να δούμε τις δυνατότητες μετανάστευσης από άλλες χώρες, εκτός ΕΕ, γιατί υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για ανθρώπινο δυναμικό’’, δεν μπορείς στο άλλο ζήτημα λοιπόν να παίζεις διαφορετικά».
«Η παράνομη είσοδος στη χώρα δεν χρήζει κράτησης»
«Εμείς την φύλαξη των συνόρων της ΕΕ, εμείς και την κράτηση και οι άλλοι να αναλάβουν την ένταξη.Πήρε ρόλο λοιπόν, η χώρα, δεσμοφύλακα της Γερμανίας, της Γαλλίας και της ΕΕ; Κρατώντας ανθρώπους με ποιο παράπτωμα, με ποιο αδίκημα; Οι παράνομοι είσοδοι στη χώρα; Είναι αυτό έγκλημα ή είναι μια διοικητική πράξη που έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξεως; Και δε νομίζω ότι χρήζει καν κράτησης», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στον έλεγχο των συνόρων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου