Friday, 19 April, 2024

Αρχές Σεπτεμβρίου η ανακοίνωση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ

Αρχές Σεπτεμβρίου  η ανακοίνωση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ

Νέα θεμέλια βάζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην κεντροδεξιά παράταξη, 41 χρόνια μετά την ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και με το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης να φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του. Ο πρώτος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔπου έγινε και πρόεδρος του κόμματος, θα προχωρήσει σε αυτή την προσπάθεια έχοντας δύο μεγάλα ατού: γνωρίζει σαν την παλάμη του τον κομματικό μηχανισμό και διατηρεί στενές και συνήθως προσωπικές σχέσεις με όλα τα κορυφαία στελέχη.

Όμως αυτά από μόνα τους δεν είναι αρκετά, καθώς ο κ. Μεϊμαράκης γνωρίζει ότι η βαθιά οικονομική κρίση επέφερε ριζικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία και στο πολιτικό σκηνικό, βάζοντας νέα δεδομένα. Όπως έλεγε στενός συνεργάτης του στο newpost.gr, οι πολίτες πλέον σκέφτονται διαφορετικά, επιλέγουν τι κόμμα θα ψηφίσουν με διαφορετικό τρόπο σκέψης και όχι «οπαδικά», όπως παλιά και το πιο βασικό, οι ανάγκες στην οικονομία, στην αγορά εργασίας και στο ασφαλιστικό είναι πια διαφορετικές.

Ενόψει λοιπόν των νέων προκλήσεων ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θέλει να δομήσει την κεντροδεξιά παράταξη από την αρχή, με βάση όμως τις ρίζες, που ήδη υπάρχουν και έχουν αντέξει εδώ και 4 δεκαετίες δίνοντας στη ΝΔ πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνική πολιτική σκηνή, όταν άλλα κόμματα έχουν εξαφανιστεί. Πρώτη κίνηση του προέδρου της ΝΔ, είναι η εγγραφή παλιών και νέων μελών, που θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου.

Ήδη ο γραμματέας της Π.Ε. Ανδρέας Παπαμιμίκος και τα υπόλοιπα μέλη του διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου, προετοιμάζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Για τα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου προσδιορίζεται χρονικά και η ανακοίνωση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του κόμματος, ώστε η ΝΔ να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

Η Επιτροπή, σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς θα έχει 13 μέλη, ένα για κάθε Περιφέρεια της χώρας και σε αυτή θα συμμετέχουν στελέχη από όλες τις τάσεις στο εσωτερικό της ΝΔ. Ανάμεσά τους πιθανότατα να είναι ο Νίκος Δένδιας, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Μάκης Βορίδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Δημήτρης Σταμάτης, αλλά και βουλευτές και ως υποψήφιοι σε αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως ο Σταύρος Καλαφάτης.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης σκοπεύει να ανακοινώσει και την Επιτροπή Προγράμματος, η οποία θα προχωρήσει άμεσα στην κατάρτιση της νέας ολοκληρωμένης πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα έχει τίτλο «Ελληνικό σχέδιο για την ανάταξη της οικονομίας και της κοινωνίας». Στόχος είναι, να ολοκληρωθεί άμεσα, καθώς το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι ανοικτό.

Σίγουρα το καινούριο πρόγραμμα της ΝΔ, θα είναι έτοιμο ως τις 4 Οκτωβρίου, επέτειο ίδρυσης της παράταξης, οπότε έχει προγραμματιστεί και η Προσυνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη με θέμα την ανασυγκρότηση με βάση τις ιδεολογικές αρχές. Σχεδόν δύο εβδομάδες, στις 17 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη στην Αθήνα.

Άλλωστε η ιδεολογική κατεύθυνση της ΝΔ έχει δοθεί ήδη από τον κ. Μεϊμαράκη και είναι ο μεσαίος δρόμος του «μεταρρυθμιστικού και κοινωνικού κέντρου». Μάλιστα ο πρόεδρος του κόμματος, που έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους «τους σκεπτόμενους ανθρώπους», αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές του με στελέχη που είτε είχαν αποστασιοποιηθεί από τη ΝΔ, είτε είχαν φύγει, είτε είναι από άλλους χώρους και ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή προσπάθεια της κεντροδεξιάς παράταξης.

Στο «παιχνίδι» ο κ. Μεϊμαράκης βάζει και τους ομογενείς με την ανασύσταση της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Επικεφαλής θα είναι ο πρώην υπουργός Τάκης Σκανδαλάκης και αντικείμενο της Γραμματείας θα είναι η χάραξη εθνικής στρατηγικής στο θέμα των ομογενών, οι οποίοι ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια της κρίσης έχουν στηρίξει την Ελλάδα στο εξωτερικό.

newpost.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου