Friday, 19 April, 2024

Βαρβιτσιώτης: Να μην επιτρέψουμε στην Τουρκία να εκβιάζει την ΕΕ με τις μεταναστευτικές ροές

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να εκβιάζει την ΕΕ

με τις μεταναστευτικές ροές», στη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Στέφαν Μάγιερ. Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τη συνεργασία της Ελλάδας με τη Γερμανία, σημειώνοντας ότι το Βερολίνο αποτελεί τον κορυφαίο σύμμαχο της Ελλάδας για το μεταναστευτικό στην ΕΕ. Επεσήμανε ακόμη την ανάγκη ενίσχυσης της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών- μελών της ΕΕ και την υιοθέτηση μιας νέας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου, σύμφωνα με την οποία δεν θα επιβαρύνονται υπέρμετρα τα κράτη πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα. Η χώρα μας πλέον επιδεικνύει μηδενική ανοχή στην παραβίαση των συνόρων από τους διακινητές, υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Από την πλευρά του ο Στέφαν Μάγιερ- που έχει οριστεί ως πολιτικό σημείο επαφής για τη μετανάστευση στο γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών- συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το μεταναστευτικό, την οποία χαρακτήρισε μεγάλη πρόοδο και επιτυχία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε. Ακόμη, σημείωσε ότι επειδή οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα -καθώς η Ελλάδα είναι η πιο σημαντική χώρα υποδοχής και η Γερμανία είναι η πιο σημαντική χώρα προορισμού των μεταναστευτικών ροών- πρέπει να ενισχυθεί η περαιτέρω διμερής συνεργασία στον τομέα αυτό.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου