Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Βαρουφάκης: «Να μου κοπεί το χέρι… Δεν είμαστε εδώ για να γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός»

Κάθε σκέψη για συμμετοχή του ΜέΡΑ25 σε κυβέρνηση ηττημένων μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου έσπευσε να διαψεύσει ο γενικός γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης.

«Σε καμία των περιπτώσεων το ΜέΡΑ25 δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία από αυτές τις κυβερνήσεις για τις οποίες σκέφτονται, ούτε θα υπάρξει ανοχή από εμάς» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».

Μάλιστα, θέλησε να γίνει ακόμα πιο σαφής για τη στάση που θα κρατήσει μετεκλογικά, που δήλωσε πως θα προτιμούσε να του κοπεί το χέρι.

«Να μου κοπεί το χέρι από τον ώμο και επειδή ακριβώς ήμασταν στην ίδια κυβέρνηση και θυμάμαι τι σημαίνει αναντιστοιχία λόγων και έργων, άλλος ένας λόγος να μην πέσουμε ως ΜέΡΑ25 στην παγίδα να γίνει μία τράμπα αρχών για υπουργικά αυτοκίνητα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. «Δεν υπάρχουμε εμείς για να ξαναγίνει ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός ή για να γίνει ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός. Εδώ έχουμε συγκεκριμένες θέσεις για συγκεκριμένα ζητήματα» πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

«Ψήφος» στην απλή αναλογική

Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι θεωρεί καλύτερο το σύστημα της απλής αναλογικής. «Εμείς πιστεύουμε στην απλή αναλογική, την θεωρούμε ότι είναι συνώνυμη με τη δημοκρατία όμως η απλή αναλογική για να τιμηθεί πρέπει να τιμηθεί στην πράξη» τόνισε. Όπως σημείωσε, οι συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων για πιθανή μετεκλογική συνεργασία, θα έπρεπε να είχαν γίνει αρκετό καιρό νωρίτερα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου