Saturday, 20 April, 2024

Βαρουφάκης υπέρ Αμάλ: Τα ΜΑΤ έβαλαν πλάτη στους νεοναζί

Έντονος ο εκνευρισμός του Γιάνη Βαρουφάκη για όσα έλαβαν χώρα στο Μεταξουργείο με την περιοδεία της κούκλας της Αμάλ.
Αστυνομική «κάλυψη» σε «ακροδεξιούς» κατά τη χθεσινή συγκέντρωση στο Μεταξουργείο για την περιοδεύουσα κούκλα Αμάλ, βλέπει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Τελικά τα ΜΑΤ έβαλαν πλάτη στους νεοναζί να εμποδίσουν το πέρασμα της Αμάλ από τους δρόμους του Μεταξουργείου. Η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, η Ξενοφοβική Ακροδεξιά στην εξουσία» επεσήμανε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.
Υπενθυμίζεται πως χθες το απόγευμα ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση και αντισυγκέντρωση για την περιοδεύουσα κούκλα Αμάλ, που συνεχίζει να προκαλεί τις αντιδράσεις.
Συγκεκριμένα, μέλη της «επιτροπής κατοίκων Αγίου Παύλου-Μεταξουργείου», τα οποία προσπαθούσαν να ακυρώσουν την εκδήλωση της κούκλας Αμάλ, είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Παράλληλα, αριστερές ομάδες έκαναν αντισυγκέντρωση στην πλατεία Αυδή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί κανονικά η εκδήλωση, όσο και να προστατευτούν εκείνοι που συνοδεύουν την Αμάλ.
Υπήρξε ένταση μεταξύ μερίδας των αριστερών διαδηλωτών και των ανδρών της ομάδας ΜΑΤ με αναφορές να κάνουν λόγο για ρίψεις μολότοφ, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους γύρω από την πλατεία Αυδή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου