Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Βενιζέλος: «Πολιτικός μάγκας» ο Τσίπρας

«Δεν έχω καμιά διάθεση ούτε αποστρατείας» δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απορρίπτοντας τα σενάρια περί συνεργασίας του με τον Αντώνη Σαμαρά και παράλληλα μιλά με σκληρά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτηρίζει «πολιτικό μάγκα».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει την ανάγκη για νέο πολιτικό σχήμα στον χώρο του «προοδευτικού κέντρου» και χαρακτηρίζει λάθος την άνευ όρων ψήφιση του Μνημονίου εκ μέρους της αντιπολίτευσης το περασμένο καλοκαίρι.
Για τον Γιώργο Παπανδρέου εξακολουθεί να είναι σκληρά επικριτικός, κάνοντας λόγο για «θεσμικά χυδαία, αντιδημοκρατική και βάρβαρη απειλή» που δέχτηκε το 2007, στην οποία δεν έπρεπε να υποκύψει για χάρη της εσωκομματικής ενότητας.
«Με τον κ. Παπανδρέου δεν έχω καμία προσωπική κόντρα. Θεωρήθηκε το 2007 “έγκλημα καθοσιώσεως” ότι διανοήθηκα να θέσω υποψηφιότητα… Να σας το πω διαφορετικά; Δεν θα γινόμουν ούτε το 2012 πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν δεν υπήρχε απόλυτη ανάγκη για λόγους επιβίωσης του χώρου. Αυτά είναι όμως παθογένειες των πολιτικών κομμάτων που πρέπει να θεραπευτούν. Τα κόμματα αυτού του τύπου, τα αρχηγικά, τα προσωπικά, τα οικογενειακά, στα οποία υπάρχουν πρίγκιπες και βαριά ονόματα δεν αντέχουν στην εποχή μας» αναφέρει. Πιο αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει στη συνέντευξή του:
«Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως «πολιτικός μάγκας», επειδή παρουσιάζεται ως κυνικός, ως ικανός να εγκαταλείψει αξίες, υποσχέσεις και προγραμματικούς στόχους και να γίνει το αντίθετο του εαυτού του».
«Τα σενάρια αυτά της δήθεν συνεργασίας Σαμαρά – Βενιζέλου, Βενιζέλου – Σαμαρά, έρχονται να απαλύνουν τα σενάρια της προσέγγισης Τσίπρα – Καραμανλή. Δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ ή με τον ευρύτερο χώρο του προοδευτικού κέντρου όπως τον έχω προτείνει. Είναι επικοινωνιακά αντίβαρα στην εικόνα που έχει δημιουργηθεί για μία «ηγεμονικού» χαρακτήρα διείσδυση του κ. Τσίπρα στο χώρο της συντηρητικής παράταξης».
«Με τον ΣΥΡΙΖΑ οδηγηθήκαμε σε ανανέωση και διεύρυνση των πολιτικών λιτότητας λόγω της μεγάλης βλάβης που προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου στην εθνική οικονομία»
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παίξει ενεργό ρόλο στη συγκρότηση ενός μεγάλου σχήματος του προοδευτικού κέντρου. Αυτό υπερβαίνει και τα όρια της Kεντροαριστεράς». «Επιθυμία μου είναι να μπορέσω να συμβάλλω στην κινητοποίηση δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας μέσα από μια ψηφιακή δεξαμενή σκέψης στην οποία συμμετέχουν πολλοί σοβαροί άνθρωποι που μου κάνουν την τιμή να με θεωρούν φίλο τους».

Συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών

Βενιζέλος: «Πολιτικός μάγκας» ο Τσίπρας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου