Saturday, 20 April, 2024

«ΒΟΜΒΑ» ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ!

Κάπως έτσι ήρθε και η διαγραφή, μετά από τις δηλώσεις του για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να.. συμπλεύσουν με τον Κ. Μητσοτάκη!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο στελέχη ή ακόμα και εν ενέργεια βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να πορευτούν με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη άφησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Μιλώντας στον απόηχο της δήλωσης της Φώφης Γεννηματά ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Γρηγοράκος Χαρακτήρισε τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πολύ καλό πολιτικό, ενώ εκτίμησε ότι η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα δημοσκοπικά. Για τον εαυτό του, είπε ότι αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αλλάξει και δεν δώσει το στίγμα της, μελετά το ενδεχόμενο να μην κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
Διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Λ.Γρηγοράκος
Τη διαγραφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης η Χαριλάου Τρικούπη, μετά τις δηλώσεις του βουλευτή σχετικά με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται πως «είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια».
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
1. Έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας.
2. Όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.
3. Ο κ. Γρηγοράκος με τις δηλώσεις του τη Δευτέρα και τις «προβλέψεις» του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές. Παρά το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο.
4. Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια.
5. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε ότι ο κος Γρηγοράκος δεν ανήκει πλέον στην Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».
Σε συνέντευξή του ο κ. Γρηγοράκος χαρακτήρισε υπερβολική τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά ότι χωρίζει άβυσσος το ΠΑΣΟΚ από τις απόψεις Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας ότι παρά τις διαχωριστικές γραμμές των δύο κομμάτων, μέχρι πριν έναν χρόνο ήταν στην ίδια κυβέρνηση.
«Είμαι της άποψης ότι τα πράσινα, τα κόκκινα και τα κίτρινα καφενεία έχουν τελειώσει την Ελλάδα» είπε.
Ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε πως ήταν θετική η εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και πρόσθεσε ότι βλέπει κίνδυνο για τα κόμματα του κέντρου και για τον ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και χτυπάει καμπανάκι.
«Αισθάνομαι σαν ΠΑΣΟΚ ότι κινδυνεύω, αν δεν δώσει το κόμμα μας το δικό του στίγμα» συνέχισε, και ζήτησε να διεξαχθεί συνέδριο και να δώσει η κ. Γεννηματά το πολιτικό στίγμα.
Απάντηση Γρηγοράκου
Για αυταρχική απόφαση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματά κάνει λόγο σε tweet του ο Λ.Γρηγοράκος και σημειώνει πως «ο κατακερματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς θα βρει την πολιτική του έκφραση κόντρα στις απίδευτες ηγεσίες».

«ΒΟΜΒΑ» ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου