Saturday, 20 April, 2024

Βουλή: Σήμερα η συζήτηση για το αίτημα άρσης ασυλίας του Πολάκη

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, το αίτημα άρσης βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη

μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο εκδότης και δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης
Με επιστολή του, ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε να μην μετέχει στην συνεδρίαση, εξηγώντας ότι είναι δικηγόρος του κ. Κουρτάκη, σύμφωνα με το protothema.gr.
Μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης υπογραμμίζει «από τον Κανονισμό της Βουλής αλλά και από τον Κώδικα Δεοντολογίας των Βουλευτών δεν προκύπτει κάποιο κώλυμα μου να συμμετάσχω ως μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας αλλά αφενός λόγω του ότι η αγωγή, στην οποία παρίσταμαι ως πληρεξούσιος δικηγόρος, εδράζεται στο αυτό ποινικό αδίκημα που περιγράφεται στην έγκληση, αφετέρου λόγω του ότι σε συνεννόηση με τον εγκαλούντα δημοσιογράφο θα αναλάβω και την εκπροσώπηση του στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης για την οποία ζητείται η άρση ασυλίας, καίτοι δεν υπέβαλλα την έγκληση, επιθυμώ τη μη συμμετοχή μου στην λήψη της απόφασης της Επιτροπής αναφορικώς με τον κ. Πολάκη και προς τούτο ζήτησα την αντικατάστασή μου».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου