Friday, 29 March, 2024

Βούτσης: Εναλλακτική διακυβέρνηση μετά τη λήξη της πανδημίας

Στην ανάγκη εναλλακτικής λύσης και διαφορετικής διακυβέρνησης για τη χώρα, αναφέρθηκε στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού του 2021

ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
“Εξελίσσεται μία ισχυρή και τεκμηριωμένη πολιτική αντιπαράθεση και πολιτική σύγκρουση για τον προϋπολογισμό όπως είναι εύλογο. Εκ των πραγμάτων μπαίνει και το ζήτημα της ανάγκης εναλλακτικής λύσης και διαφορετικής διακυβέρνησης για τη χώρα”, ανέφερε, φράση η οποία ερμηνεύθηκε ως αίτημα προσφυγής στις κάλπες.
Από το περιβάλλον του διευκρίνιζαν πως το πνεύμα της ομιλίας του κ. Βούτση είναι ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη και πως ανοίγει η συζήτηση για μια εναλλακτική λύση, αλλά μετά την πανδημία. Υπενθυμίζεται ότι κι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει πως “όταν λοιπόν τελειώσει το υγειονομικό σκέλος της κρίσης, θα γίνει λογαριασμός και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το αύριο του τόπου”. Επί της ουσίας, όπως σχολίαζαν έμπειροι κοινοβουλευτικοί, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής ζητά εκλογές μετά τη λήξη της υγειονομικής κρίσης.
Ο κ. Βούτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί μια εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. “Στη μαγική εικόνα που έχετε παρουσιάσει με αριθμούς δεν ακούτε καθόλου ότι την αποδομεί: την κοινωνία και τους φορείς της. Οι φορείς της αγοράς, οι υγειονομικοί σας μιλάνε και έχετε κλείσει τα αυτιά σας. Δε βλέπετε τα στοιχεία για την εργασία, τις αμοιβές, τις 350 χιλιάδες εκκρεμούσες συντάξεις που είναι σαφώς περισσότερες από πέρυσι. Για την αύξηση του ιδιωτικού χρέους. Μια δυστοπική κατάσταση”, είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση “θέλει να χρησιμοποιήσει ως ευκαιρία και όχημα την πανδημία, για να περάσει μια σειρά από αντικοινωνικά μέτρα”.
Υποστήριξε ακόμη, ότι “στόχος της κυβέρνησης. μέσω του προϋπολογισμού, είναι να λυθούν τα χέρια της έτσι ώστε να περάσει συγκεκριμένες αντικοινωνικές πολιτικές με μεγάλο κόστος», ενώ εκτίμησε ότι «το κοινωνικό ζήτημα θα αναδειχθεί με δραματικό πρόσημο στη χώρα μας για το επόμενο διάστημα”.

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου