Friday, 19 April, 2024

Β. Λεβέντης: “Μου θυμίζει λίγο… Ερντογάν ο κώδικας δεοντολογίας βουλευτών” (βίντεο)

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ανέφερε από το βήμα,της Βουλής ότι: «Αισθάνθηκα την υποχρέωση να έρθω στο Κοινοβούλιο για να εκφράσω την αντίθεση μου στον κώδικα δεοντολογίας» ενώ παράλληλα αναρωτήθηκε για την αναγκαιότητα του κώδικα λέγοντας:

«Ο βουλευτής πρέπει να έχει ελευθερία στην κίνηση του, αν προβαίνει σε παράνομες πράξεις υπάρχουν νόμοι και τρόποι να καταδιωχτεί. Το να ενισχύσουμε το οπλοστάσιο προληπτικά, μου θυμίζει λίγο Ερντογάν, προληπτική λογοκρισία».
«Δεν μπορεί χέρι Κεντρώου βουλευτή να ψηφίσει περιορισμό της ελευθερίας του βουλευτή», τόνισε ο κ. Λεβέντης, επισημαίνοντας ότι το μόνο που θα μπορούσε να δεχτεί από το νομοσχέδιο είναι σχετικά με τα «κηρύγματα μίσους».
«Αλλά ποιος θα πει τι είναι μίσος και τι υποκινεί, από τη διατύπωση άποψης μέχρι την υποκίνηση, ποιος θα το καθορίσει», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων λέγοντας ότι: «Είναι μια αγχόνη που εάν νομίζετε ότι κάποιοι άλλοι θα βάλουν το λαιμό τους μέσα στη θηλιά μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί για να μπει ο οποιοσδήποτε».

Β. Λεβέντης: “Μου θυμίζει λίγο… Ερντογάν ο κώδικας δεοντολογίας βουλευτών” (βίντεο)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου