Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Γεννηματά: Η κυβέρνηση επιμένει σε αυτοσχεδιασμούς και ημίμετρα

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε από τη Βουλή η Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την

ότι επιμένει σε λύσεις μπαλώματα, αυτοσχεδιασμούς και ημίμετρα έναντι των πραγματικών λύσεων. Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, χαρακτήρισε τα νέα μέτρα περιορισμών και αναδιάταξης του ΕΣΥ «τόσο λίγα, τόσο αργά», υποστηρίζοντας ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας έχει βγει εκτός ελέγχου παρότι η Ελλάδα καταγράφει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια καραντίνα σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε.

«Εξαντλήσατε την υπομονή των πολιτών και τις αντοχές της οικονομίας», σημείωσε η ίδια, επιμένοντας στην πρότασή της για συνεννόηση με στόχο ένα Εθνικό Σχέδιο Αντιμετώπισης της πανδημίας, σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών, επίταξη των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ και ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε τα λεγόμενα «έξυπνα» νέα μέτρα ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης σε όσα έχει λάβει μέχρι τώρα και βάλλοντας προσωπικά εναντίον του Πρωθυπουργού για το σημερινό του μήνυμα με αφορμή το 1 εκατομμύριο εμβολιασμών, τόνισε: «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης στο μήνυμά του κρύφτηκε πίσω από τους εμβολιασμούς. Μας είπε και πάλι ότι πάνε όλα καλά και πως για τα άσχημα φταίνε οι άλλοι. Δεν μας είπε τίποτα για τα λάθη και τις παραλείψεις της δικής του κυβέρνησης, για τους συνωστισμούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους εργασιακούς χώρους. Δεν είδαμε έξυπνα μέτρα αλλά όταν η κυβέρνηση μιλά για εισαγωγή έξυπνων μέτρων στην ουσία ομολογεί την αποτυχία της».

Σχολιάζοντας δε την τροποποίηση της χρήσης των SMS για τη μετακίνηση των πολιτών, σχολίασε καυστικά: «Όσο για εξαγγελίες απίστευτης προχειρότητας και ελαφρότητας για τα sms. Θα πρέπει να στέλνουμε SMS με GPS και χρονόμετρο». Παράλληλα, η κ. Γεννηματά εξέφρασε τη συμπαράσταση της ίδιας και του κόμματός της στους κατοίκους της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό,  ζητώντας να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις οι αποζημιώσεις και η αποκατάσταση των ζημιών, ενώ δεσμεύτηκε ότι το Κίνημα Αλλαγής  θα μεταφέρει στη Βουλή τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και τους τρόπους επίλυσής τους.

Πηγή: skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου