Thursday, 28 March, 2024

Γεραπετρίτης: Μετά την 1η Ιουλίου ο ανασχηματισμός

Σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά την 1η Ιουλίου, οπότε και ανοίγει επίσημα ο Τουρισμός αναμένεται να προχωρήσει

ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ένα μάλιστα από τα σενάρια που διακινούνται είναι ο ανασχηματισμός να γίνει αμέσως μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης, στις 7 Ιουλίου.
Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε ουσιαστικά τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ προανήγγειλε κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά την 1η Ιουλίου.
Ο ίδιος σημείωσε ωστόσο ότι δε χρειάζονται εκτεταμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, γιατί η κυβέρνηση έχει πάει πολύ καλά.
Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στα οργανωτικά σχήματα των υπουργείων με συνενώσεις και διαχωρισμούς, «Όπου χρειάζεται, θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές στο κράτος. Όλα τα υπουργεία παρακολουθούνται ψηφιακά, αλλά γενικά δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.
Ανασχηματισμό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Πάντως τη συζήτηση για τον ανασχηματισμό τροφοδοτούν και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν κατά πλειοψηφία-οι 6 στους 10-πως οι πολίτες απαντούν ότι χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις σε πρόσωπα ενώ μόλις το 22% απαντά πως το κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να μείνει ως έχει.
Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του Σκάι το συμπέρασμα ήταν πως η κυριαρχία της κυβέρνησης και τα πολύ καλά δημοσκοπικά ποσοστά της ΝΔ σε όλους σχεδόν τους δείκτες δεν αφορούν τις επιδόσεις όλων των υπουργών.
Με δύο λόγια, η θετική εικόνα της κυβέρνησης δεν αφορά το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου.
Μάλιστα οι μισοί και πλέον από τους ερωτηθέντες που δηλώνουν ψηφοφόροι της ΝΔ τάσσονταν υπέρ του ανασχηματισμού και συγκεκριμένα, το 53% των ψηφοφόρων της ΝΔ απαντούσε θετικά σε διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα έναντι ενός 34% που έλεγε πως δεν χρειάζονταν αλλαγές στην κυβέρνηση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου