Friday, 19 April, 2024

Γεροβασίλη: Η υπουργοποίηση Πλεύρη μας κάνει ρεζίλι διεθνώς

Δριμύ «κατηγορώ» εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή την τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στη θέση του υπουργού Υγείας

εξαπέλυσε το Σάββατο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.
«Η υπουργοποίηση του Πλεύρη, θεωρείται ότι μπορεί να υπερασπίσει την υγεία στην Ελλάδα, από έναν άνθρωπο που δεν αγαπά τους ανθρώπους. Έχει κάνει δηλώσεις για τους μετανάστες, που δεν θέλω να επαναλάβω. Είναι ντροπή και έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι με την υπουργοποίηση Πλεύρη», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Γεροβασίλη.
Μιλώντας στο Mega και αναφερόμενη στο θέμα των εμβολιασμών έναντι της Covid 19, η ίδια επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «δεν έκανε τίποτα για να πείσει. Έπρεπε να ξεκινήσει στοχευμένη καμπάνια σε συγκεκριμένες ομάδες από την άνοιξη» ανέφερε αρχικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των εμβολιασμών».
«Άλλο έχω διαφορετική άποψη και άλλο να προβαίνω σε χαρακτηρισμούς. Για κάποιες ιδεολογικές αποχρώσεις που έχει ο κ. Πλεύρης έχω κι εγώ διαφορετικές απόψεις. Άλλο αυτό και άλλο να κατηγορείται ένας συνάδελφος που έγινε υπουργός Υγείας, που είναι ένα υπουργείο που κατεξοχήν ο υπουργός πρέπει να αγαπά τους ανθρώπους, ότι δεν αγαπά τους ανθρώπους. Είναι συνάδελφος μου και για λόγους fair play γιατί είμαστε στην ίδια εκλογική περιφέρεια, πρέπει να τον υποστηρίξω».
Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των υγειονομικών
Ερωτηθείσα, εξάλλου, για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών, η κυρία Γεροβασίλη είπε:
«Στηρίξαμε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών, ωστόσο η ποινή που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι ακραίο, απάνθρωπο, δυσανάλογο μέτρο. Να χάνει ο άλλος τη δουλειά του και να μη μπορεί να ζήσει την οικογένειά του».
Απαντώντας για το ίδιο θέμα, ο κ. Κακλαμάνης είπε: «Ο νέος υπουργός Υγείας άφησε ένα παράθυρο, ότι μετά την πρώτη δόση μπορούν να επανέλθουν στην δουλειά τους οι υγειονομικοί που βγήκαν σε αναστολή. Ελπίζω ότι δεν θα είναι αυτός ο τελικός αριθμός, ο οποίος δεν είναι μεγάλος. Αλλά σε ορισμένα τμήματα, μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου