Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Γεροβασίλη: Υποχρεωτική η μείωση κατά 50% των βουλευτικών μισθών

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι η μείωση κατά 50% των μισθών των βουλευτών πρέπει να είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική.
Το ζήτημα το έθεσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Στην επιστολή της η κ. Γεροβασίλη έκανε την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 50% να είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική. Προτείνει επίσης να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων και να ληφθεί απόφαση της Ολομέλειας κατά την συνεδρίαση της την προσεχή Πέμπτη.
Πέραν αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί:
Σε όλους τους ευρωβουλευτές
Σε γενικούς γραμματείς, ειδικούς γραμματείς
Σε προέδρους Οργανισμών, Διοικήσεις ΔΕΚΟ και γενικά σε όλους τους κρατικούς αξιωματούχους.
Ζητά ακόμα την κατάργηση των αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν της απολαβές τους.
Η επιστολή της κ. Γεροβασίλη αναλυτικά:
«Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι βουλευτές μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας πόσο μάλλον όταν είναι δεδομένο ότι τα κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της κοινωνίας είναι ανεπαρκή.
Πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου της είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά.
Η πρότασή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προτείνω να συζητηθεί σε έκταση συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων και να ληφθεί απόφαση της Ολομέλειας κατά τη συνεδρίαση της την προσεχή Πέμπτη».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου