Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Γιάννης Σηφάκης:  Ο λαός θα επικροτήσει την αγωνιστική στάση του πρωθυπουργού… και θα τα καταφέρουμε

“Θα τα καταφέρουμε” δηλώνει στον ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Πέλλας Γιάννης Σηφάκης 

Ολόκληρη η δήλωση του Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη, για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

«Σωστή απόφαση η προκήρυξη εκλογών, ο λαός θα εγκρίνει το σύγχρονο αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα τον προκρίνει για την διαχείριση της κρίσης
Η προκήρυξη εκλογών ήταν απολύτως επιβεβλημένη ενέργεια τόσο για την έκφραση της γνώμης του λαού στο νέο αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ( που θα εγκριθεί στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη το επόμενο Σαββατοκύριακο) με δεδομένο ότι άλλαξαν σημαντικά οι συνθήκες από το προεκλογικό πρόγραμμα των εκλογών του Ιανουαρίου όσο και για την αναβάπτιση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που είχε απολεστεί τις τελευταίες τουλάχιστον 40 ημέρες.
Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός διαπραγματεύτηκε με αποφασιστικότητα , ιστορική ευθύνη αλλά και υπευθυνότητα με τους δανειστές και με την βοήθεια του λαού που επέδειξε μεγάλη ψυχραιμία, νηφαλιότητα αλλά και μαχητικότητα ( με το μεγαλειώδες αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος) ταλάντευσε την Ευρώπη δημιουργώντας το σπέρμα για άλλες ισορροπίες και απελευθέρωση δυνάμεων από την Γερμανική μονοκρατορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιδιώκαμε λόγω του πολύ έντονα αρνητικού συσχετισμού των δυνάμεων.
Η συμφωνία που υπογράφηκε έχει θετικά και αρνητικά σημεία. Στα θετικά η παραμονή στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η τριετής χρηματοδότηση, τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα που δίνουν περιθώρια για ανάπτυξη, η απόφαση για την έναρξη συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους, το αναπτυξιακό πακέτο για να ξεκινήσουν οι δημόσιες επενδύσεις , η αξιοποίηση και όχι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Στα αρνητικά μια σειρά διαρθρωτικά μέτρα, πολλά από τα οποία δεν είναι στο «δικό» μας ιδεολογικό πεδίο, ούτε στις βασικές απόψεις μας για τον τρόπο που πρέπει να κινείται η κοινωνία και η οικονομία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται ένα συνεκτικό, εφαρμόσιμο, ρεαλιστικό, αλλά και προωθητικό αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα στις νέες συνθήκες που θα περιέχει συγκεκριμένα αντισταθμίσματα στα αντικοινωνικά μέτρα που περιέχονται στο μνημόνιο, μέτρα με θετικό κοινωνικό πρόσημο για τις κοινωνικές ομάδες που υπερασπιζόμαστε, για τους αδύνατους, αναπτυξιακά μέτρα ενταγμένα στο πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, μέτρα αναδιανομής του πλούτου. Μέτρα για αυτούς που έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό (επιδεικνύοντας μηδενική ευαισθησία για το εθνικό συμφέρον), για αυτούς που η περιουσία τους δεν δικαιολογείται από τις φορολογικές τους δηλώσεις. Για κοινωνική δικαιοσύνη και διαφάνεια.
Το συμφέρον του λαού είναι η διαχείριση της κρίσης να γίνει από κυβέρνηση της αριστεράς. Γιατί είναι η μόνη που μπορεί να δείξει κοινωνική ευαισθησία επειδή δεν πιστεύει στα αντικοινωνικά μέτρα του μνημονίου και θα παλεύει για αντίμετρα, η μόνη που δεν έχει καμιά σχέση με διαπλοκές και διαφθορά και μπορεί να επανεκκινήσει την οικονομία με βάση το συμφέρον των μικρών και των μικρομεσαίων.
Ο λαός θα επικροτήσει την αγωνιστική στάση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση και θα αναθέσει πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ την διαπραγμάτευση για το χρέος και την έξοδο από την κρίση στην κατεύθυνση του σταδιακού απεγκλωβισμού από την επιτροπεία και τα Μνημόνια. Μαζί θα παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε».

Γιάννης Σηφάκης:  Ο λαός θα επικροτήσει την αγωνιστική στάση του πρωθυπουργού… και θα τα καταφέρουμε

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου