Friday, 19 April, 2024

Γιατί πήρε (πάλι) “φωτιά” η Χρυσή Αυγή…

Μεγάλο θέμα, κυρίως εσωκομματικό, έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες στη Χρυσή Αυγή σε σχέση με τη (μη) συμμετοχή του Νίκου Μιχαλολιάκου στο σημερινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Από ειδησεογραφικής πλευράς, το θέμα εξελίχθηκε ως εξής:
Αρχικά χθες νωρίς ο Ν. Μιχαλολιάκος δήλωσε για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ότι δεν έλαβεπρόσκληση. Και επικρίνοντας αυτή τη στάση της προεδρίας της Δημοκρατίας, είπε: “Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα συμμετάσχει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και αναφέρω την λέξη έκπληξη, γιατί κανένας δεν μας τηλεφώνησε ούτε μας εκάλεσε. Η κυβέρνηση βεβαίως εκφράζει την άποψη ότι δεν συνομιλεί με… υποδίκους, όταν αποδεδειγμένα συνομιλεί με καταδίκους σύμφωνα με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Πανούση.
Επί της ουσίας βεβαίως σίγουρα δεν έχουμε να πούμε τίποτε με μία κυβέρνηση για το λεγόμενο “προσφυγικό ζήτημα”, μια κυβέρνηση άμεσα υπεύθυνη για την παράνομη είσοδο στην Πατρίδα μας εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών. Ούτε βεβαίως για το ασφαλιστικό, το οποίο σύμφωνα με το Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει στην εξαθλίωση τον λαό μας.
Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει την κυβέρνηση για την εθνικά επικίνδυνη πολιτική της, καθώς και τους συνενόχους της (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ), οι οποίοι είπαν “ναι” στο Μνημόνιο της αριστεράς στις 14 Αυγούστου 2015″.
Λίγη ώρα αργότερα, η Προεδρία της Δημοκρατίας προσκάλεσε τελικά τον Ν. Μιχαλολιάκο στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αλλά εκείνος πια αρνήθηκε. Και έκανε νέα δήλωση:
“Από την Προεδρία της Δημοκρατίας προσεκλήθην τηλεφωνικώς όπως συμμετάσχω εις την σύσκεψιν των πολιτικών Αρχηγών. Δυστυχώς δεν δύναμαι να ανταποκριθώ εις την πρόσκλησιν αυτήν.
Η δεδομένη συμπεριφορά της κυβερνήσεως και η διατυπωθείσα δημοσίως απόφασίς της δια την μη συμμετοχή του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας εις την σύσκεψιν, μία απόφασις βαθύτατα αντιδημοκρατική, με υποχρεώνει εις τη μη συμμετοχή μου. Πόσω μάλλον όταν υπάρχει βαθεία αντίθεσις των θέσεών μας με την πολιτική της κυβερνήσεως εις το λεγόμενον “προσφυγικό ζήτημα” και εις το ασφαλιστικό”. Ν. Γ. Μιχαλολιάκος, Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή”
Ύστερα από αυτό, έχει δημιουργηθεί σοβαρή γκρίνια μέσα στη Χρυσή Αυγή για την απόφαση του Ν. Μιχαλολιάκου να μην παραστεί. Στελέχη μεταξύ των οποίων και βουλευτές όπως ο Ηλίας Κασιδιάρηςεκφράζουν, σε συζητήσεις τους, απορίες. Και υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που η Προεδρία της Δημοκρατίας υποχρεώθηκε να προσκαλέσει τη Χρυσή Αυγή, ο Ν. Μιχαλολιάκος όφειλε (πολύ περισσότερο που είχε καταγγείλει την μη πρόσκλησή του) να πάει και κόντρα σε όλους να πει τις θέσεις του κόμματος κι ο καθένας ας έπαιρνε τις ευθύνες του…
Αντίθετα τώρα, όπως υποστηρίζουν, η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται απούσα από μια κορυφαία πολιτική διαδικασία και δημιουργούνται ερωτηματικά για το ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί αυτή η επιλογή.
Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο θέμα που ανάβει φωτιές στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής μέσα σε λίγες εβδομάδες: Είχαν προηγηθεί οι αντιδράσεις για την ανάληψη της “πολιτικής ευθύνης”, από τον Ν. Μιχαλολιάκο, για τη δολοφονία Φύσσα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου…
press-gr

Γιατί πήρε (πάλι) “φωτιά” η Χρυσή Αυγή…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου